Poliția Locală a anunțat recent că a crescut numărul sesizărilor cu privire la tulburarea liniștii publice, iar oamenii se plâng de muzica prea tare care răsună noaptea în oraș. De la începutul anului și până acum s-au dat peste 150 de amenzi, numărul sancțiunilor fiind și el în creștere.
„Sesizările din ultima perioadă se referă la localuri din zona centrală, dar și de pe malurile Begăi sau din zona Stadionului «Dan Păltinișanu». Polițiștii locali verifică astfel de situații, iar în cazul în care reprezentanții firmelor vizate nu se află la sediul acestora în momentul verificărilor aceștia sunt invitați la sediul Poliției Locale pentru verificarea documentelor și luarea măsurilor legale în funcție de situație”, transmiteau reprezentanții Poliției Locale.
Edilul-șef spune că primăria nu poate interveni pe terenurile private pe care se organizează concerte sau festivaluri, astfel că singurul sfat pe care îl poate da oamenilor este să contacteze Poliția Locală.
„Le recomand oamenilor să sune în continuare la poliție, să protesteze, pentru că eu nu sunt de acord cu aceste manifestări zgomotoase. Primăria nici nu și-a dat niciun aviz, poate cetățenii nu știu asta. Este un spațiu privat, ei ar trebui să obțină aprobare, nu se conformează exigențelor legii și de aceea poliția trebuie să intervină”, a explicat Nicolae Robu, cu referire la evenimentele care au loc în parcările mallurilor din oraș.
Edilul-șef a mai spus în trecut că „Timișoara nu este campus monastiresc” și că „nu trebuie să ajungem să închidem cluburile, pentru că trebuie să înțelegem că trăim într-un oraș cu foarte mult tineret, care are nevoie și de cluburi”.
„Nu suntem într-un campus monastiresc, ci suntem într-un municipiu cu viață. Urbea noastră nu este campus monastiresc. Este o localitate cu viață, care trebuie să aibă inclusiv cluburi, pentru tinerii săi și pentru orice cetățean care dorește să meargă la club. Numai că proprietarii și administratorii cluburilor trebuie să respecte legea. Nu trebuie să exagereze”, explica Robu încă din 2014.
Primarul susține că și el aude muzica din cluburi, dar că nu are ifose și că nu îl deranjează.
„Eu trăiesc într-un cartier, ca majoritatea timișorenilor. Nu am ifose că trebuie să am o liniște ca pe vârf de munte. Pentru că am optat să trăiesc într-un oraș, un oraș cu viață, cum este Timișoara, cu foarte mulți tineri, evident că produce și zgomot. În ceea ce mă privește, îl suport și chiar nu pot spune că mă deranjează. Dar trebuie să găsim un echilibru. Când partea cealaltă are excese, atunci trebuie să se intervină. Nici mie nu mi-ar conveni să aud un zgomot peste orice limită a bunului simț, dar chiar pretenția la liniște nu o am. Cred că cine pretinde liniște într-un oraș ca Timișoara nu înțelege completamente cum e viața într-un oraș dinamic și viu”, a conchis Robu pentru tion.ro.
Vă reamintim, la primărie are loc o dezbatere pentru propunerea de „revizuire a Planurilor de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Timișoara”, marți, în 9 iulie, de la ora 14, în sala de consiliu.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/zgomotul-ambiant-din-timisoara-in-dezbatere-la-primarie/2279713#forum
http://www.tion.ro/timisorenii-tot-mai-deranjati-de-muzica-de-la-cluburile-si-barurile-deschise-noaptea/2279882
http://www.tion.ro/alesii-reclama-cluburile-care-fac-galagie-robu-timisoara-nu-este-campus-monastiresc/1439899
Citiți principiile noastre de moderare aici!