Simona Neumann şi-a început cariera la Timişoara, la Institutul Intercultural Român, a lucrat timp de 3 ani la Comisia Europeană la Bruxelles, a îndeplinit o misiune în Cipru, de implementare de programe de asistenţă socială pentru turcii ciprioţi, a lucrat 5 ani la Bucureşti, în cadrul ONU, în domeniul reformei administtraţiei publice în România, iar o parte din cariera ei s-a derulat în SUA, în programe de schimburi academice şi în cercetare, la Universitatea Catolică din New York.
Noul director executiv al ATTCE consideră că principalul rol al asociaţiei este acela de „coagulant” între autorităţi şi comunitate. Simona Neumann se va ocupa de aspectele formale ale candidaturii, de definirea şi aplicarea unor programe conforme cu strategia (încă în lucru) de dezvoltare pe termen lung a oraşului şi de construirea şi promovarea unei imagini puternice, atractive, a Timişoarei, atât în interiorul comunităţii locale, cât şi în exterior. Realizarea unui calendar comun al evenimentelor culturale timişorene şi promovarea lor sub „umbrela” candidaturii oraşului, a unui clip de mediatizare a candidaturii, întâlniri cu mediul economic, civil, cultural etc al urbei şi alianţe cu oraşele din vestul ţării pentru candidatură sunt doar câteva dintre planurile ei pentru următoarea perioadă.
„Timişoara are o viaţă culturală consistentă, un program dens de evenimente în fiecare zi, dar despre care nu se prea ştie nimic, nu doar în afară, chiar printre oamenii de aici, imaginea e total deficitară, insuficientă, disparată. Cred că în primul rând trebui se realizăm o <<lupă>> prin care să se vadă de departe ce ofertă culturală extraordinară are acest oraş”, a subliniat Emil Cristescu, preşedintele Comitetului Director al ATTCE.
În 2021, un oraş din România şi unul din Grecia vor fi capitale culturale ale Europei. Timişorenii vor afla în 2015 dacă oraşul lor este unul dintre ele.
Citiți principiile noastre de moderare aici!