Primăria Timişoara a predat la sfârşitul lunii aprilie amplasamentul firmei contractate să se ocupe de amenajarea noului skatepark din centrul oraşului, o investiţie de aproape jumătate de milion de euro.
Licitaţia a fost câştigată tot de firma Kasdum-GF SRL din Mehedinţi, aceeaşi care ar trebui să se ocupe şi de reabilitarea Liceului „Nikolaus Lenau” şi de reconstrucţia ecologică a Bălţii Lămâiţei din Freidorf, lucrări unde sunt de asemenea mari probleme. Şi asta, în primul rând… pentru că nu se lucrează.
În primăvară, oficialii primăriei îi asigurau pe pasionaţii de sporturi extreme că în 3 luni vor avea în sfârşit, după lungi aşteptări, o pistă de skateboarding. Ar fi trebuit să fie amenajată pe vechiul amplasament din Parcul Central, pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. Urma să fie ceva simplu, din prefabricate, componente turnate, aduse gata, care să se monteze doar la fața locului, spuneau autorităţile locale.
În ce stadiu au ajuns lucrările la skatepark? Executantul a reuşit să împrejmuiască parţial perimetrul şi să spargă platforma din beton care era în parc, pe locul unde este prevăzută pista, după care a oprit lucrările.
Că nu s-a făcut mai nimic au constatat şi reprezentanţii primăriei, care ameninţă acum cu rezilierea contractului.
„La skatepark probabil se va rezilia contractul, cu penalităţile de rigoare, cu acţionarea în instanţă, pentru că aproape că sunt expirate cele 3 luni în care executantul ar fi trebuit să realizeze skateparkul. În loc să facă asta, el în permanenţă a acuzat proiectantul…”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Kasdum a cerut încă 3 luni pentru skatepark
Reprezentanţii firmei mehedinţene spun că sunt omisiuni în proiect şi că au apărut costuri suplimentare, pe care ar fi de acord să le suporte ei, dacă autorităţile locale ar fi de acord cu prelungirea termenului de execuţie. Afirmă însă că n-au primit niciun răspuns de la primărie, care analizează problema din luna mai.
„Într-adevăr, noi am semnalat nişte probleme de proiectare, nişte omisiuni în listele de echipamente. Am înştiinţat primăria şi proiectantul încă din mai, am făcut nenumărate adrese de atunci, nu am primit răspuns… Există o diferenţă de 280.000 de lei – omisiuni echipamente, rampe şi alte dotări omise din formularul F4, din listele de echipamente, omisiune pe care noi am semnalat-o. Având în vedere importanţa obiectivului, am propus primăriei să plătim noi, condiţionat de o decalare de termen. Am cerut o decalare de termen pentru a putea asigura cash flow-ul necesar acoperirii acelor omisiuni. Termenul era sfârşitul acestei luni, am cerut o decalare cu 3 luni. Nu am primit niciun răspuns la propunerea noastră, aşteptăm şi noi cu interes să vedem hârtia de reziliere a contractului”, a declarat, pentru www.tion.ro, directorul executiv al firmei Kasdum, Cristian Bucşe.
Mai mult, societatea ameninţă şi ea cu procese dacă se va ajunge la rezilierea contractului pentru skatepark şi lansează acuze grave.
Reprezentanţii firmei cred că autorităţile nu sunt dispuse să colaboreze din cauza problemelor de la Lenau, unde de asemenea au oprit lucrările, acuzând greşeli de proiectare.
„Ne vom îndrepta şi noi împotriva primăriei în instanţă, pentru recuperarea profitului nerealizat, şi vom arăta că poţi câştiga fără să munceşti în Timişoara. Cu siguranţă ne vom adresa instanţei după ce primim adresa de reziliere. Problema are şi un aspect cu un iz aşa penal, pentru că proiectantul este acţionarul principal al unei firme care livrează echipamente pentru pista de skate. Noi vom merge în instanţă şi ne vom prezenta argumentele. Se pare că primăria din Timişoara are mari probleme cu proiectele pe mai multe obiective, şi la Balta Lămâiţei, şi la Lenau. Problemele de proiectare tind să se generalizeze”, a mai afirmat directorul Kasdum, care speră totuşi să se ajungă la o rezolvare în privinţa acestor contracte.
Alte articole pe aceeași temă:
Noul skatepark ar trebui sa fie gata intr-o luna, dar lucrarile nici n-au inceput!
Citiți principiile noastre de moderare aici!