În perioada 17 – 18 octombrie, toată lumea, cu mic, cu mare, este invitată la Zilele Științei Timișoara. Evenimentul se va desfășura la Centrul Multifuncțional Bastion (strada Hector), fiind organizat de Asociația Secular-Umanistă din România. În cadrul celor două zile se vor face o mulțime de prezentări spectaculoase, dar și experimente din diverse domenii precum: fizică, optică, astronomie, medicină, bilogie, informatică-jocuri și multe alte.
Profesori, doctori, dar și studenți din Timișoara vor susține prezentări și ateliere, tot ei fiind și cei care îi vor uimi pe spectatorii cu experimentele puse la cale. De asemenea, în cadrul Zilelor Științei de la Timișoara vor fi prezenți o serie de invitați speciali.
„Virgiliu Pop (Agenția Spațială Română) va vorbi despre prima misiune românească de simulare marțiană, Andrei Juravle va prezenta «Ce putem vedea pe bolta cerească», Ciprian Sporea va face demonstrații cu baloane gigantice de săpun explicând știința din spatele acestora, Vladimir Diatlov va vorbi despre robotică prin joc și simulare folosind LEGO Mindstorms, Radu Ticiu va prezenta CoderDojo. Andrei Voichita va face o demonstrație a imprimantelor 3D, Amalia Todorov va prezenta legătura dintre chimie și artă, iar Dr. Graţiana Chicin și Dr. Dorica Sănduțiu vor vorbi participanților despre cum funcționează vaccinurile și necesitatea acestora. Lor li se vor alătura și alți prezentatori, profesioniști în domeniilor lor de activitate, dornici să interacționeze cu publicul timișorean și să arate că știința poate deveni o pasiune”, au transmis organizatorii evenimentului.
Cei mai entuziasmați participanți vor avea ocazia să plece acasă și cu diferite premii, asta dacă își demonstrează cunoștințele și pasiunea pentru aceste domenii.
Intrarea la toate demonstrațiile și prezentările este gratuită, iar accesul la Zilele Științei Timișoara este permis între orele 12 – 18, în ambele zile de eveniment.
Program Complet:
Sâmbătă, 17 octombrie:
12:00 Deschiderea Zilelor Științei, primirea invitaților
12:20 Andrei Juravle – Ce putem vedea pe bolta cerească
13:00 Ciprian Sporea – Știința bulelor gigantice de săpun
14:00 Dr.Grațiana Chicin și Dr.Dorica Sănduțiu – Vaccinarea: scut împotriva infecțiilor
14:30 Amalia Todorov – Știința crează artă
15:00 Vladimir Diatlov – Robotică prin joc cu LEGO Mindstorms
16-18 Experimente și demonstrații științifice, cu explicații și răspunsuri
Duminică, 18 octombrie:
12:00 Andrei Voichita – Imprimante 3D: mini-fabrica de la tine de acasă
12:30 Virgiliu Pop – RoMars 2011, misiune de simulare marțiană
13:00 Ciprian Sporea – Demonstrații & întrebări: Bule gigantice de săpun
13:30 Valentin Vâlcu – Drone: Tehnologie și Artă
14:00 Radu Ticiu – pasiune în descoperirea programării
15-18 Experimente și demonstrații științifice, cu explicații și răspunsuri
Citiți principiile noastre de moderare aici!