Strada Gavril Musicescu, cea mai lungă arteră a Timişoarei potrivit autorităţilor locale, de aproximativ 4 kilometri, ar trebui să fie refăcută complet de la Calea Urseni până la strada Hebe. Vorbim despre lucrări la partea carosabilă – la final ar trebuit să fie asfalt de la un capăt la altul -, amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclişti.
Oficialii primăriei au anunţat reluarea lucrărilor în zona respectivă.
„Am dat ordin de începere a lucrărilor şi pentru strada Musicescu, tronsonul de la Calea Girocului spre Calea Şagului. În sfârşit, iată că a venit vremea străzii Musicescu, cea mai lungă stradă a oraşului, care niciodată nu a fost asfaltată”, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.
„Vremea străzii Musicescu” a venit de fapt prin primăvara anului 2013, atunci când au început în sfârşit lucrările pe primul tronson, spre Calea Urseni.
Lucrările au decurs însă extrem de greu, locuitorii din zonă sesizându-ne în repetate rânduri că șantierul… a fost părăsit.
Reprezentanții municipalității au afirmat că nu s-a putut lucra pentru că a fost nevoie ca cei de la E.On să înlocuiască mai întâi rețelele de gaz. În plus, muncitorii societăţii Drumuri Municipale, cea care execută lucrarea de pe Musicescu, au fost mutaţi în anumite perioade pe şantierul de la Michelangelo.
Aşa se face că strada Musicescu se prezintă în mare parte în aceeaşi stare deplorabilă, lucru constatat recent şi de către primar. Când se va termina cu şantierul acolo? Până la finele anului, spun oficialii primăriei.
„Eu am fost pe acolo în ultima vreme, în două sâmbete, după câteva zile ploioase, şi vreau să vă spun că era un noroi de neînchipuit. Cred că sunt puţine satele României la ora actuală unde se produce atâta mizerie câtă am văzut pe strada Musicescu… Mă întreb cum au rezistat bieţii oameni care locuiesc în zonă, cu o asemenea stradă, atâţia ani. A durat mult până când am putut da ordinul de începere a lucrărilor pentru că au fost probleme cu reţeaua de gaz. Şi acum mai sunt anumite probleme, dar sperăm să putem să ne desfăşurăm lucrările fără a intra în blocaj. Lucrările vor trebui finalizate până la sfârşitul acestui an”, a explicat Robu.
Termenul iniţial a fost de 20 de luni de la primul ordin de începere a lucrărilor, respectiv 3 aprilie 2013.
Totuşi, primarul dă asigurări că în decurs de câteva săptămâni se vor termina lucrările complet pe primul tronson, până la Calea Martirilor, unde este măcar asfalt acum, dar sunt în continuare bălării pe marginea drumului, mai este de lucru la trotuare şi piste pentru biciclişti. Robu spune că nu s-a putut lucra şi din cauză că până acum nu au funcţionat staţiile de asfalt.
„S-au rezolvat problemele cu gazul şi se lucrează. Acolo se va termina în câteva săptămâni. Nu s-au putut începe lucrările până acum. Staţiile de asfalt sunt închise, în revizii tehnice, până în 15 martie… Sunt nişte reguli în domeniul construcţiilor. Firmele de construcţii contribuie la aşa-numita Casa a Constructorilor cu fonduri şi atunci normal că în perioada de iarnă îşi plătesc salariaţii, care sunt în şomaj tehnic din fondurile create acolo. Nu-i chiar aşa, că noi vedem că sunt 5 zile frumoase şi ne aşteptăm să se poată lucra…”, susţine Robu.
Valoarea lucrării este de 6,2 milioane de lei fără TVA, potrivit autorităţilor locale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!