Vă reamintim, cei de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș au dat în judecată municipalitatea, pentru că primăria a început lucrările de modernizare la străzile cu piatră cubică fără să aibă acordul de mediu. Primăria Timișoara a primit și amendă, dar între timp a câștigat procesul și s-ar putea apuca de treabă.
În 27 septembrie, Curtea de Apel Timișoara „a respins excepția nulității recursului invocată de către intimatul-pârât Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș prin întâmpinare” și „a admis recursul formulat de Primăria Timișoara, în contradictoriu cu intimatul-pârât Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș împotriva sentinței civile nr. 2217/31.10.2016, pronunțată de Tribunalul Timiș, în dosarul nr. 4005/30/2016” și „a casat hotărârea atacată și în rejudecare a admis în parte acțiunea reclamantului Municipiul Timișoara prin primar cu consecința că a dispus anularea Deciziei de respingere a solicitării acordului de mediu nr. 78/18.03.2016 pentru proiectul «Modernizarea străzilor din piatră cubică din Municipiul Timișoara»”. Sentința este una definitivă.
În luna martie, oficialii instituției de pe C.D. Loga se lăudau că au mai câștigat un proces intentat de două asociații și doi timișoreni, cu privire la modernizarea a 14 străzi cu piatră cubică.
„Agenția de Mediu ne-a acuzat că am început lucrările fără acord de mediu. Ne-a ținut blocați cu tot proiectul. Direcția Edilitară insistă pe lângă mine să îi acționeze în instanță pe cei vinovați pentru prejudiciul creat. Eu nu vreau să continuăm pe linia asta, dar îi înțeleg și pe colegi. Noi nu vrem să ne irosim în dispute cu nimeni. Vrem să putem face administrație și să producem rezultate”, a anunțat Robu.
Municipalitatea se poate apuca așadar de treabă, dar nu se știe exact dacă ar putea face ceva în condițiile în care merge din nou cu Agenția de Mediu în instanță. Timișorenii care locuiesc pe strada Dr. Ioan Mureșan, unde au început lucrările încă în toamna lui 2015, s-au plâns în repetate rânduri că strada lor arată ca după război. Vreme de doi ani nu s-a putut face nimic acolo, pentru că lucrarea era blocată în instanță, iar primarul Nicolae Robu nu știe ce vrea să facă. Le cere oamenilor încă puțină răbdare, susținând că va anunța săptămâna viitoare ce decizie a luat.
„Vă dați seama ce chin a fost pentru acești oameni? Noi am încercat să rezolvăm amiabil. Marți voi anunța. Nu vreau să luăm decizii pripite, așa la fierbințeală. Nu aș vrea ca din dorința de a le da o lecție celor care nu înțeleg cum să-și facă datoria să ajungem să prelungim timpul în loc să le facem oamenilor viața mai bună”, a conchis Robu.
Primăria Timișoara are deja un studiu de fezabilitate pentru modernizarea a 14 străzi cu piatră cubică. Este vorba despre străzile Argeş (delimitată de Mitropolit Varlaam şi Cluj), Dr. Ioan Mureşan (tronsonul cuprins între Salcâmilor şi Drubeta), Ludwig van Beethoven (între C.D. Loga şi Mihai Eminescu), Mitropolit Varlaam (între Aurel Cândea şi 1 Decembrie), Putna (delimitată de Ion Vidu şi Mitropolit Varlaam), Remus (delimitată de Braşov şi Romulus), Sfânta Rozalia (între Remus şi Mihai Viteazu), Sorin Titel (delimitată de Victor Babeş şi Protopop Gh. Dragomir), Topliţa (delimitată de Calea Circumvalaţiunii şi str. Făgăraş), Virgil Madgearu (între Mihai Viteazu şi Filaret Barbu), Bela Bartok (între Victor Babeş şi Argeş), Filaret Barbu (delimitată de str. Sfânta Rozalia şi Braşov), Arcidava (în jurul Parcului Arcidava, până la străzile Mureş şi Ulpia Traiana) şi Romulus (între Gh. Doja şi Sfânta Rozalia). Pentru asfaltarea celor 14 străzi ar fi nevoie de 14,5 milioane de lei, conform estimărilor din studiul de fezabilitate.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1877547″]
[related-post post_id=”1793739″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!