Anul 2012 bate la uşă cu dorinţe, planuri şi speranţe noi. Se vor îndeplini oare? Cu siguranţă, vechiile superstiţii populare legate de noaptea dintre ani nu ne vor face să pierdem nimic. Poate că într-adevăr ne ajută să ne canalizăm energia astfel încât 2012 să fie mai bun decât 2011…
Se spune ca…
În noul an trebuie să treci fără datorii. E indicat ca până în a treia zi a noului an să nu ceri şi să nu dai bani împrumut, din considerentul că „datoriile te îndatorează şi mai tare”.
În noaptea dintre ani e bine să vă sărutaţi şi îmbrăţişaţi cu cei dragi sub o crenguţă de vâsc. Se spune că acest lucru vă va ţine uniţi tot anul.
Ghinionul se alungă cu… zgomot, mai spune tradiţia. Astfel, la miezul nopţii trebuie să facem cât mai multă gălăgie. În lipsa ei, ghinionul şi spiritele rele vor rămâne în preajma noastră.
Nu cumva să strănutăm la miezul nopţii, sau cel puţin să încercăm să ne abţinem. În caz contrar vom fi urmăriţi în 2012 de probleme medicale.
Fără carne de pui în meniul de Revelion. Se spune că dacă ne dorim mese îmbelşugate în 2012, de Anul Nou e bine să ocolim preparatele din carne de pui. Păsările, în general, împrăştie pământul şi implicit norocul.
Pentru sex-appeal în anul care vine, dar şi pentru a ne păzi de invidie şi deochi în 2012, se spune că, indiferent dacă suntem femeie sau bărbat, trebuie să purtăm de Revelion lenjerie roşie. Domnişoarele îşi pot afla ursitul în noaptea magică, dacă deasupra patului în care dorm taie o frânghie. Se spune că astfel se scurtează traseul propriului destin.
Şi orezul poate face minuni. Se crede că, dacă aşezăm câteva boabe de orez într-un vas cu apă, peste care adăugăm busuioc, levănţică şi tei, apă cu care ne spălăm pe faţă, în ziua de 31 decembrie, la miezul nopţii, vom fi mai frumoşi şi mai „curaţi” în 2012. Cinci boabe de orez înghiţie tot atunci ne vor putea îndeplini tot atâtea dorinţe.
În ultimele secunde ale lui 2011 mestecaţi câte o boabă de strugure. Pentru fiecare boabă înghiţită, noul an vă va aduce împlinirea unei dorinţe. E un ritual relativ nou ce datează de la începuturile anului 1900, când un grup de viticultori care a obţinut o recoltă bogată în anul respectiv a decis să ambaleze câte 12 ciorchini în pacheţele, pe care să le vândă ca „struguri norocoşi”.
Să nu uităm de şampanie! Ciocnind o cupă de şampanie, la miezul nopţii, cu cei dragi din jur, alături de tradiţionalul „La mulţi ani”, vom spera cu toţii la un an mai bun decât cel pe care îl încheiem în curând.
Citiți principiile noastre de moderare aici!