Primăria Timișoara a început deja lucrul la noile proiecte. A fost demarată licitația pentru proiectare, pentru 29 de blocuri, din zonele Dâmbovița, Arieș, Averescu, Științei, Martirilor, Aradului, Torontalului, Lipovei, Popa Șapcă, Soarelui, Odobescu, Complex.
La sediul instituției de pe C.D. Loga există deja o listă cu mai multe blocuri, dar dacă asociațiile de proprietari nu răspund cerințelor funcționarilor primăriei, și-ar putea pierde locul. Municipalitatea așteaptă și alte cereri de la timișoreni.
„Dorim să eficientizăm energetic un număr cât mai mare de blocuri. Este o axă deschisă pe fondurile europene de pe exercițiul financiar 2014-2020. Noutatea este că am scos la licitație proiectarea în vederea depunerii spre finanțare a reabilitării termice a 29 de blocuri de locuințe. Aceste blocuri sunt în zonele Dâmbovița, Arieș, Averescu, Științei, Martirilor, Aradului, Torontalului, Lipovei, Popa Șapcă, Soarelui, Odobescu, Complex. Vom continua și vom scoate la licitație proiectarea și pentru alte blocuri. Vom merge pe loturi. Îi rog pe cei interesați să se miște repede, cu tot ce le cere aparatul primăriei pentru a putea beneficia de finanțare. Aici regula este primul venit, primul servit. Noi vom putea să accedem la o sumă importantă, dar cine se grăbește rămâne la urmă. Acum avem o listă de blocuri, dar dacă nu se răspunde, trecem la altele”, a explicat, marți, primarul Nicolae Robu.
În exercițiul financiar care s-a încheiat anul trecut, la Timișoara au fost reabilitate 50 de blocuri. Planul lui Robu este ca numărul lor să crească, la 70-80. Dacă nu se poate, măcar să treacă de 60.
„Suma totală în mod cert va fi în jur de 15 milioane de euro. Vom face mai multe blocuri decât pe exercițiul financiar trecut, când am reabilitat 50 de blocuri. Acum vom încerca să facem, dacă se poate, 70-80, dar minimum 60 ne-am propus, ca să fie mai multe decât pe exercițiul trecut”, a conchis Robu.
Pentru fiecare bloc în parte, UE a acoperit, în sesiunea trecută, 60% din valoarea lucrărilor, iar 40% s-au împărțit între asociația de proprietari și primărie. Locatarii trebuiau să contribuie în funcție de venituri: de la 10% până la 30%, restul până la 40% fiind acoperit de municipalitate.
Articole pe aceeași temă:
La Timisoara se instituie Taxa de reabilitare termica
Citiți principiile noastre de moderare aici!