Organizatorii Innovation Labs 2017, cel mai mare program de susţinere a start-up-urilor tehnice la început de drum din România, îi aşteaptă pe tinerii pasionați de tehnologie să își aducă ideile la viață în cadrul unui program de mentorat. Printre oraşele vizate de proiect se numără şi Timişoara. Toţi cei care cred că îşi pot dezvolta ideea din domeniul tehnic sunt aşteptaţi să se înscrie în proiect. Innovation Labs 2017 se va desfășura între 4 martie și 24 mai şi în acest an urmăreşte şase direcţii: agricultură, securitate cibernetică, energie, sănătate şi lifestyle, retail şi Smart Cities. Programul este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.
Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerelor echipe oportunitatea de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriul și a publicului și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din perioada martie – mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria IT&C și din business, consolidându-și prototipul inițial într-un produs viabil și funcțional. Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 24 mai la Demo Day, în fața potențialilor investitori, parteneri și mass media. Perioada de înscriere pentru Hackathonul din Timișoara este între 13 februarie şi 9 martie, iar acţiunea va avea loc în perioada 11 – 12 martie 2017, la Incuboxx.
„Innovation Labs 2017 este o experiență fascinantă și transformatoare pentru cei dornici de un exercițiu de antreprenoriat, dar și o sursă de suport pentru start-up-urile din tehnologie. Sprijinul vine din mai multe direcții și consolidează traiectoria unei echipe tinere: coaching și mentorat de la actori consacrați în domeniul tech, promovare la nivel național și internațional, conexiuni de afaceri – și, nu în ultimul rând, parteneri strategici pentru prototipare și punere în producție la costuri cât mai apropiate de zero”, a declarat Vlad Stanciu, director executiv – Clusterul de Energii Sustenabile din Romania – Rosenc.
Noutatea ediției din acest an, secţiunea de energie, își propune să identifice și să ducă mai departe acele idei inovatoare care vor modela viitorul industriei energiei. Tot ca noutate, direcția Smart Cities aduce în prim plan tehnologiile și ideile ce vor revoluționa infrastructura din orașele viitorului. Înscrierea la Hackathon se poate face aici. Participații la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii oferite de către partenerii programului, aici.
Innovation Labs 2017 este un program dezvoltat de Tech Lounge, Simplon, Asociatia Calemis, Fundația Comunitară Sibiu și Asociaţia Rosenc, împreună cu mai mulţi parteneri academici: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!