Terme di Saturnia în Italia
Legenda spune că acest izvor termal vine direct de la zei, mai exact de la Jupiter. Ascunse între dealurile Toscanei, apele bogate în sulfur ale acestui izvor au tot timpul aproximativ 36 de grade Celsius. Odinioară rezervat doar pentru burghezia romană, acum, acest izvor este deschis oricărui vizitator care vrea să se relaxeze în apă.
Băile Szechenyi în Ungaria
Despre apa bogată în minerale din Budapesta se spune că are puteri de vindecare. Se pare că izvoarele minerală ajută la tratarea diferitelor afecțiuni, de la probleme de articulații la cele ortopedice și poate ajuta chiar și cu inflamații interne, dacă este consumată apa din fântânile din apropiere. Deși nu există dovezi științifice care să ateste că aceste tratamente sunt eficiente, zona din jurul acestor izvoare termale sunt motiv suficient pentru a petrece câteva zile aici.
Laguna Albastră în Islanda
Apele azurii ale Lagunei Albastre sunt cele mai frumoase atracții din Islanda. Temperatura apei oscilează între 36 și 40 de grade Celsius și se spune că are efecte benefice pentru piele. Combinația de siliciu, alge și minerale ajută la exfoliere și reduce inflamarea, astfel încât există și o linie de produse pentru îngrijirea pielii realizate din această apă.
Izvoarele termale Banjar din Bali
Recunoscută pentru locațiile superbe unde turiștii pot să se relaxeze, Bali se laudă și cu unele dintre cele mai frumoase izvoare termale din lume. Izvoarele Banjar sunt, de fapt, formate din trei băi termale decorate cu capete de dragon ce scuipă apă termală în peisaje tropicale superbe. Combinația dintre apa termală și atmosfera liniștită face din această locație una dintre cele mai relaxante de pe planetă.
Termas de Puritama în Chile
Aflate într-un canion în deșertul Atacama, peisajele care înconjoară aceste izvoare par a fi desprinse din filme SF. Celebrate de secole de localnici pentru proprietățile lor tămăduitoare, aceste izvoare sunt acum deschise publicului larg.
Izvorul termal Chena din Alaska
Cunoscut pentru tururile cu sania trasă de câini și peisajele cu aurora borealis, orașul Fairbanks se mândrește și cu un izvor termal minunat numit Chena. Apele sulfuroase ale lacului poate atinge și 41 de grade Celsius, astfel că o baie aici este o experiență de neuitat, mai ales când temperaturile de afară sunt negative.
Izvoarele termale din Costa Rica
Paradisul tropical din Costa Rica este și mai frumos în zona acestor izvoare tropicale. Aflate în apropierea unui vulcan activ cu același nume, izvoarele Arenal sunt calde în adâncime, tocmai datorită proximității de acest vulcan.
Orakei Korako în Noua Zeelandă
Orakei Korako, sau „locul frumuseții”, găzduiește o mulțime gheizere, peșteri, bălți cu noroi și izvoare termale, care împreună creează una dintre cele mai interesante minuni naturale. Deși nu se află foarte aproape de principalele atracții turistice din Noua Zeelandă, această zonă trebuie vizitată de orice turist care ajunge în acest colț de lume.
Stațiunea balneară Thermae din Anglia
Thermae, unele dintre cele mai vechi izvoare termale din lume au fost modernizate în cadrul Thermae Bath Spa în Anglia. Deși faimoasele băi romane nu sunt deschise publicului pentru a înota, această stațiune folosește aceeași apă, dar tratată, pentru a da vizitatorilor acces la apa care a fost apreciată de o mulțime de popoare de-a lungul secolelor.
Pamukkale în Turcia
Create de-a lungul a mai multor secole, aceste piscine naturale din calcar se află deasupra orașului Denizili. Cunoscute drept sacre, aceste piscine au apă proaspătă ce poate atinge temperaturi de 34 de grade Celsius.
Articole pe aceeași temă:
Top 10 cele mai frumoase trasee de bicicleta
Top 10 cele mai frumoase palate germane
Top 10 cele mai frumoase plaje izolate
Top 5 cele mai frumoase gradini din lume
Citiți principiile noastre de moderare aici!