Licitația a demarat luni, iar perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat deja. Trei firme s-au prezentat cu oferte, urmând ca comisia să analizeze ofertele și să o declare pe cea câștigătoare. Mai apoi vine perioada de contestații.
„Sper ca în curând să putem anunța un câștigător. Depinde de cererile de clarificare, de cum se răspunde la acestea. Lucrările pot începe în timpul verii, dacă licitația se finalizează cu succes”, au declarat reprezentanții Primăriei Timișoara.
Vă reamintim, în Parcul Central ar urma să fie amenajat un labirint sub forma unei frunze de Ginkgo Biloba, din gard viu, un amfiteatru, precum și un spațiu mai mare pentru cei pasionați de șah. Toate aleile vor fi refăcute cu pavaj nou, va fi instalat un sistem automat de udare a spațiilor verzi și va fi amenajat un foișor pentru evenimente muzicale, de forma unui octogon, care pe margini vor avea plăcuțe pe care vor sta scrise numele unor muzicieni români.
Copacii vor fi toaletați, dar se vor face și „extrageri ale subarboretului, care va fi transplantat”, vor fi amenajate peluze extinse, ce vor fi puse în valoare cu pete de culoare compacte, realizate din vegetație pitică, formată din specii cu colorit sezonier, susțin reprezentanții primăriei. Totodată, spațiul dedicat pasionaților de șah va fi extins, urmând să fie puse mese și pentru nevăzători.
Parcul Central va avea și o zonă numită „Șahul verde”, un spațiu de trecere de la stilul geometric la cel peisager, prin amenajarea unui caroiaj realizat din gazon intercalat cu dale din granit compozit, însoțit de piese de mari dimensiuni.
Vor fi și pergole noi, de cinci tipuri, cu aspect clasic, formate din piatră și din lemn. Toate piațetele vor fi reamenajate, chiar reproiectate – Monumentul Ostașului Român, Al. Mocioni, Vincențiu Babeș, Babu St. Delavrancea – „ca zone de ședere, de odihnă și de contemplare”.
Parcul Central Anton Scudier este unul dintre parcurile de referință ale Timișoarei, cu o suprafață de opt hectare, dar și unul dintre cele mai vechi parcuri ale orașului.
Lucrările necesare au fost estimate la 11,6 milioane de lei fără TVA, adică peste 3,11 milioane de euro, cu tot cu TVA. Banii ar urma să fie luați de la bugetul local, iar dacă între timp proiectul va putea fi comutat pe fonduri europene, reprezentanții primăriei vor încerca să le obțină.
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!