Un cititor tion.ro susține că Dorel a ajuns și prin Păduricea din nordul Timișoarei.
„Dorel a comis-o din nou! Grădina italiană din Parcul Pădurice este, de fapt, grădină venețiană. Oare chiar nu mai există constructori pricepuți în țara asta? Sper că putem să atragem atenția celor responsabili din primărie să nu recepționeze parcul cu asemenea greșeli de execuție”, ne-a scris un cititor care a dorit să rămână anonim.
În mai multe locuri din Pădurice s-au format bălți imense în urma ploilor din ultima perioadă. Zilele trecute, primarul Nicolae Robu ne mărturisea că îi place foarte mult cum a ieșit parcul în urma lucrărilor de reabilitare.
„Parcul Pădurice este aproape gata, îmi place foarte mult cum arată, a ieșit superb, săptămâna viitoare (n.r. în această săptămână) îl vom inaugura. Sper să se finalizeze. S-a turnat deja și tartanul în zona locurilor de joacă, mai sunt lucruri de făcut la skatepark și la canisită, unde am venit și cu niște completări ale proiectului inițial, încât să fie cât mai multă lume mulțumită de ceea ce oferă acest nou parc superb al Timișoarei”, ne spunea edilul-șef.
Lucrările în fosta pepinieră a Timișoarei au început în urmă cu un an. Timișorenii vor admira acolo două lacuri cu nuferi, dar și șapte grădini tematice: italiană, grecească, spaniolă, englezească, cea cu flori aromatice, cea cu rosariu sau cea romantică. A fost amenajată și o zonă cu stâncărie, unde au fost aduse 500 de tone de piatră, dar și o canisită, împărțită în două: pentru câini mai mici și pentru câini mai mari.
Vizitatorii se pot bucura și de locuri de joacă – unul pentru copiii cu vârste între 2 și 14 ani și altul pentru copiii cu handicap –, de un traseu pentru bicicliștii cu BMX, dar și de un mini-parc de skate, de o zonă cu echipamente de fitness, precum și de un teren de sport sau de o zonă de odihnă, unde va fi internet wireless. În Pădurice au fost amplasate 11 șezlonguri de piatră, 83 de bănci, peste 90 de coșuri de gunoi și corpuri de iluminat fotovoltaice.
Reamenajarea Parcului Pădurice costă Primăria Timișoara peste 1,2 milioane de euro, adică peste 4,6 milioane de lei.
Parcul Lidia a fost amenajat în anul 1900, fiind gândit ca o pepinieră cu o seră, un grajd și o casă, unde au fost crescuți mii de arbori ce erau plantați mai apoi în oraș. Între timp, pepiniera a fost mutată în Ciarda Roșie. Parcul a fost reamenajat 90 de ani mai târziu, structura actuală existând din 1999, când au fost conturate aleile.
Oficialii primăriei susțin că acesta este cel mai tânăr parc din Timișoara. Parcul delimitat de străzile Mareșal C-tin Prezan, Uranus, Aleea Sănătății și Versului se numește, oficial, Parcul Pădurice, în urma unei hotărâri de consiliu local, adoptată în luna decembrie a anului trecut.
Articole pe aceeași temă:
Parcul Padurice, aproape gata de inaugurat. S-a stabilit si daca e voie cu caini sau nu
Citiți principiile noastre de moderare aici!