Totul s-a întâmplat acum cinci zile, în 30 martie, însă conducerea RATT abia luni a decis să facă public evenimentul. Autoritățile locale au stabilit, la începutul lunii martie, să scoată toți agenții de control pe teren, „pentru descurajarea hoților de buzunare și a călătorilor frauduloși”. Sunt 22 de agenți care ies zilnic pe mijloacele de transport în comun.
Oficialii regiei se plâng însă că mai mulți controlori „au întâmpinat probleme în ceea ce privește exercitarea activității”.
Zilele trecute, unul dintre agenți a primit un pumn în cap de la un călător care a refuzat să se identifice, pe linia 9.
„Ultimul eveniment în acest sens s-a petrecut în 30 martie 2016, când un echipaj de control format din doi agenți a fost bruscat de un călător fără bilet sau abonament, care nu a dorit să se identifice. Mai exact, colega și colegul nostru au întreprins o acțiune de control pe linia 9 tramvaie, în data de 30 martie, în jurul orei 16. După ce au fost identificați mai mulți călători frauduloși, aceștia au fost poftiți să coboare din mijlocul de transport în comun, în vederea întocmirii proceselor verbale de contravenție pentru călătorie fără bilet sau abonament. Dintre aceștia, un singur călător fraudulos a refuzat să se identifice, pretinzând că nu este obligat să prezinte actul de identitate celor doi controlori. În urma insistențelor celor doi controlori în vederea identificării, călătorul a devenit violent. În primă instanță a împins-o pe colega noastră, după care l-a lovit cu pumnul în cap pe celălalt control, care a intervenit pentru calmarea spiritelor. După acest eveniment reprobabil, călătorul agresiv a părăsit locul incidentului”, transmite Emanuela Bucea, șef Compartimentul Relații Publice din cadrul RATT.
Potrivit celor de la RATT, controlorul s-a ales cu capul spart, diagnosticul fiind „traumatism cranio-cerebral afirmativ prin heteroagresiune”. Omul a făcut și o plângere penală la Secția 3 Poliție.
Conducerea regiei le reamintește celor care circulă cu mijloacele de transport în comun prin Timișoara că agenții de control din cadrul RATT au dreptul legal să ceară documentele de identitate ale călătorilor.
„De asemenea, facem un apel către Biroul Poliţie Transport Urban din cadrul Poliţiei Locale Timişoara să ne ajute în ceea ce priveşte intensificarea controalelor în mijloacele de transport în comun, în vederea depistării şi reţinerii hoţilor din buzunare şi a sancţionării călătorilor frauduloşi, pentru un serviciu de transport în comun mai sigur”, concluzionează Bucea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!