Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara va cuprinde, după finalizarea lucrărilor de modernizare, 23 de zone cu diverse tematici, pentru diferite categorii de vârstă. A fost gândită o lume de poveste pentru cei mici. De exemplu, copiii se vor putea plimba prin „Pădurea poveştilor”, o zonă inspirată din poveşti tradiţionale – „Capra cu trei iezi”, „Punguţa cu doi bani”, „Harap Alb”, „Greuceanu” şi „Prâslea cel voinic şi merele de aur”, prin „Pădurea întunecată” şi „Ţara uriaşilor”.
Deocamdată, muncitorii de la Horticultura fac tăieri la arbori şi adună resturile vegetale din parc. Urmează să fie realizate aleile când vremea… se va ”dezgheţa”. Reprezentanţii primăriei spun că în această perioadă se pot face doar tăieri la coronamentul copacilor, pot fi adunate frunzele şi alte resturi vegetale, se pot face finisaje interioare la grupurile sanitare, clădirea administrativă şi de recreere, se pot monta unele instalaţii în interior, dar nu pot fi realizate multe alte lucrări. Nu poate fi pregătit solul pentru gazonat, nu se pot face plantări, nu poate fi amenajat sistemul de irigare, nu pot fi realizate finisaje exterioare la clădiri, nu poate fi turnat beton pentru montarea instalaţiilor de joacă şi nu pot fi amenajate aleile cu pavele, din cauza temperaturilor scăzute, spun oficialii municipalităţii. În concluzie, finalizarea lucrărilor va întârzia.
Deşi termenul iniţial era de şase luni, potrivit contractului de execuţie, potrivit viceprimarului Adrian Orza, Parcul Copiilor va putea fi deschis înainte de 1 iunie, prin aprilie, estimează edilul.
„Miercuri vom avea o şedinţă în care vom discuta despre documentele pe care le vom semna pe anumite lucrările care trebuie amânate din cauza temperaturilor scăzute, dar în rest nu accept niciun fel de tergiversare. Vom vedea exact volumul lucrărilor care necesită amânare, care n-au putut fi executate pe perioada de iarnă, dar lucrurile vor fi controlate şi aprobate de noi. Eu sper să le terminăm în aprilie. Nu vrea să vin cu termene ştiinţifico-fantastice, dar vor fi gata oricum înainte de 1 iunie”, a afirmat viceprimarul Adrian Orza. Edilul a anunțat că la nivelul primăriei se dorește înființarea unui serviciu care să se ocupe strict de gestionarea Parcului Copiilor.
„În această perioada, din cauza temperaturilor scăzute am sistat lucrările de săpat şi decopertat stratul vegetativ şi facem tăieri de corecţie, de regenerare, toaleta la arborii care au coroane mari, se adună frunze… Termenul de finalizare a lucrărilor, conform caietului de sarcini, este de şase luni. În această perioadă au fost sistate lucrările şi vor reîncepe când temperaturile în baza caietului de evidenţă a temperaturilor zi-noapte ne vor permite şi s-a făcut prelungirea până la perioada de şase luni de zile. Categoric trebuie până în data de 1 iunie să ne încadrăm în termen pentru deschiderea parcului. Urmează turnarea aleilor cu beton şi dale, montarea jocurilor, finalizarea sediului administrativ, cu grupurile sanitare, şi urmează perioada de pregătire a terenului cu plantările care se vor face şi finalizarea sistemului de udare”, a adăugat directorul societăţii Horticultura, Andrei Drăgilă. Valoarea lucrărilor se ridică la 8,3 milioane lei, a afirmat Drăgilă.
Echipamentele de joaca pentru Parcul Copiilor sunt aduse din Germania.
Au inceput lucrarile la Parcul Copiilor din Timisoara
Parcul Copiilor ar putea fi refacut pana in octombrie 2011
Citiți principiile noastre de moderare aici!