Aleșii municipali se vor întâlni vineri în ședință pentru a discuta mai multe proiecte. Printre acestea se numără și unul pentru atribuirea unui spațiu pentru sediu de partid. Vorbim despre un spațiu compus din trei încăperi, cu suprafața totală de aproximativ 43 de metri pătrați, pe Bulevardul Regele Carol I nr. 23. Dacă va fi aprobat proiectul, atunci va fi încheiat un contract de închiriere cu Partidul Blocul Unității Naționale – BUN, pe o perioadă de trei ani.
Am întrebat consilierii locali dacă au auzit până acum de acest partid. Am contactat aleși din cele mai importante partide care au reprezentanți în consiliul local: PNL, PSD, dar și un independent.
Petrică Folică a trecut la PNL cu ordonanța nr. 55, cea a traseiștilor.
„Nu am auzit de ei până acum. O să mă uit și eu pe proiect, să văd cu ce se mănâncă”, ne-a declarat Folică.
Nici Constantin Ștefan Sandu, tot de la PNL, dar trecut pe site-ul Primăriei Timișoara la PDL, habar nu are cine este BUN.
„Nu am auzit. Se poate să fi pus o cerere, pentru că e dreptul fiecărui partid să solicite un spațiu, dar eu unul nu am auzit de ei”, ne-a spus Sandu.
Alfred Simonis, consilier local PSD, susține că așteaptă lămuriri în plenul de vineri.
„Nu am auzit de acest partid. Am văzut că se propune să dăm unui partid sediu. Eu nu o să votez, dacă nu mă lămurește și pe mine cineva. Ce face acest partid? Dacă vrem să păcălim primăria să primim un sediu pe gratis, atunci ne facem partid”, ne-a declarat Simonis.
Flavius Boncea, fost purtător de cuvânt al primăriei, acum consilier local independent, n-a auzit nici el de acest partid. A văzut însă proiectul, fiind unul dintre puținii aleși care s-a prezentat la ședințele de comisii care au avut loc marți.
„Nu am auzit. Am fost la comisii și am avut proiectul pe ordinea de zi. Am scris că vor fi discuții în plen, pentru că nu știu cine sunt acești oameni”, ne-a spus Boncea.
Consilierii locali nu au idee nici câți bani ar urma să plătească cei din BUN pentru a beneficia de un sediu de la primărie. Potrivit lui Flavius Boncea, mai întâi se atribuie un spațiu, apoi se face o evaluare și se calculează cât ar veni chiria. Cel puțin așa spune legislația, ne asigură Boncea. „Aici se pune vorba de punere la dispoziție a unui spațiu, nu se pune problema de acum de chirie, ci după ce se dă, atunci se face calcul. Este altfel legislația la partide politice. Problema este că într-adevăr nu știm cine e partidul acesta”, a precizat Boncea.
L-am contactat și pe secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, care ne-a declarat că municipalitatea are posibilitatea să atribuie sedii partidelor politice, fie că este vorba despre un partid parlamentar sau despre unul neparlamentar.
„Parlamentar, neparlamentar, avem posibilitatea să-i dăm. Noi nu știm dacă e parlamentar sau nu… o să-i dăm. Va fi pe bani, Mardari am văzut că este lider”, ne-a spus Cojocari.
Președintele filialei Timiș a Partidului Blocului Unității Naționale, Ludovic Mardari, este un fost deputat PRM de Timiș, care la un moment a ocupat chiar și funcția de președinte al PRM, filiala Timișoara, condus de Vadim Tudor. De profesie este inginer și a lucrat ca tehnolog la PECO Timișoara. Acesta a trimis două cereri la Primăria Timișoara pentru a obține un spațiu pentru filiala de Timiș a noului partid. BUN a fost înregistrat ca partid politic la sfârșitul lunii mai a acestui an.
Citiți principiile noastre de moderare aici!