Tion.ro a scris despre problemele de pe șantierul Spitalului de Copii încă de la jumătatea lunii martie. Atunci, primarul Nicolae Robu spunea că firma constructoare este în insolvență și că ar fi nevoie de o licitație nouă. Mai precis, au ieșit la iveală greșeli în proiect, pe parcurs descoperindu-se că este nevoie de lucrări care nu erau prevăzute în contract. Potrivit lui Robu, firma Prompt, cea care a câștigat licitația pentru execuție, ar trebui să se ocupe de structura clădirii și de interioare. S-a discutat despre rezilierea contractului, deși Prompt nu a făcut tot ce avea de făcut.
Sulfatim a fost una dintre firmele susținătoare ale Prompt, potrivit primarului Nicolae Robu, care s-a angajat să finalizeze contractul încheiat de primărie și constructor, care a intrat în insolvență și a oprit lucrările.
„Am avut luni o întâlnire, una dintre firmele susținătoare ale Prompt – au fost angajate în contract din posturi de susținător, în cazul în care Prompt nu duce la bun sfârșit lucrarea – și-a declinat disponibilitatea și cealaltă firmă își asumă lucrarea. Acum se fac pașii concreți pentru a se relua lucrările de către această firmă. Prompt se retrage, rămâne firma Sulfatim”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.
Sulfatim a fost înființată în 1997 și, conform Registrul Comerțului, are ca domeniu de activitate principal „lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”. Pe unele site-uri mai apare și ca „societate comercială cu răspundere limitată”, care desfășoară „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
Până acum se discuta despre o nouă licitație pentru unele lucrări, dar aceasta nu va mai avea loc. Lucrările nu vor fi reluate chiar imediat. Reprezentanții firmei vor trebui să constate ce mai e de făcut, apoi să-și facă un plan de bătaie și să treacă efectiv la treabă. Bani sunt, spune Robu.
„Mai sunt interioarele, mai sunt destul de multe lucruri de făcut. A rămas că în perioada următoare vin reprezentanții firmei împreună cu cei ce s-au ocupat ca responsabili de proiect și analizează situațiile de lucrări, le confruntă cu situația din teren. Se întocmește un proces-verbal care va constata de la ce se pleacă. Apoi, imediat după ce se face planul de bătaie, pot reîncepe lucrările. Cred că într-o lună se pot relua… a trebuit să amânăm toată procedura asta, să notificăm Prompt, să așteptăm răspuns din partea Prompt. Juriștii noștri analizează acum să vadă dacă mergem sau nu în instanță, pentru că am pierdut timp”, a conchis primarul Timișoarei pentru tion.ro.
Corpul B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, care ar urma să găzduiască șapte secții ale spitalului, are prevăzuți 25 de milioane de lei din bugetul Timișoarei pe anul 2016. Clădirea este amplasată în Piața Regina Maria și ar urma să aibă demisol, parter și șase etaje, licitația pentru execuție fiind câștigată de firma Prompt, la valoarea de 39,3 milioane de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă 10,5 milioane de euro, cu tot cu TVA.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat în luna mai a anului 2014, șantierul efectiv fiind deschis în vara aceluiași an. Potrivit declarațiilor date de autoritățile locale la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, șantierul ar fi trebuit închis în…. 11 mai 2016.
Articole pe aceeași temă:
Santierul pentru noul corp al Spitalului de Copii este tot parasit, dar are paza
Noul corp al Spitalului de Copii Louis Turcanu, tot in ceata
Citiți principiile noastre de moderare aici!