Rectorul UVT, Marilen Pirtea, împreună cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi cel care a lansat proiectul ridicării celor două noi corpuri ale căminului studenţesc, ex-rectorul Ioan Talpoş, au pus luni dimineaţa piatra e temelie a noii construcţii. Aceasta va fi situată în Piaţa Sfântul Petru, lângă actuala clădire a BRD din Complexul Studenţesc, pe locul unde odată erau nişte terenuri de handbal şi baschet.
Este o investiţie de mari dimensiuni, în valoare de aproape 16 milioane de euro, a anunţat Marilen Pirtea. „Noi ne-am propus întotdeauna să oferim studenţilor noştri cele mai bune condiţii de cazare şi studiu. Iar noul cămin studenţesc va fi unul la cele mai înalte standarde. Noi sperăm ca în trei ani să inaugurăm construcţia. Aceasta dacă Guvernul nu va uita de finanţare, iar noi vom primi banii necesari. Vor fi 670 de locuri, în 220 de camere, fiecare cu baie şi bucătărie proprie, cu două şi trei locuri de cazare. La ultimul etaj vor fi săli de fitness, iar la parter spaţii comerciale”, a declarat rectorul UVT. Universitatea are 18000 de studenţi şi 6000 de cereri de cazare. Spaţiile existente în prezent ocupă 2000 de locuri. Ultimul cămin construit este cel de pe strada Cameliei, a mai spus Pirtea, care a mai menţionat că se va încerca în continuare preluarea unor internate de la liceele timişorene.
Zona în care se ridică noul cămin se va numi Piaţa Sfântul Petru, iar acolo chiar va exista o piaţetă şi o statuie. „Împreună cu noua intersecţie de la Michelangelo care va deschide Aleea Sportivilor, noile cămine vor marca un nou punct al modernităţii în Timişoara. Întreaga zonă se va schimba. Vor fi condiţii de cazare excelente, cu climatizare, cu spaţii comerciale la parter. Va fi şi o frizerie, o cafenea, o papetărie. Stundeţii vor avea aici toate condiţiile”, a declarat Ionel Pop, arhitectul şef al proiectului. Noua clădire va avea şase etaje, parter, inclusiv o parcare subterană cu 50 de locuri.
Licitaţia pentru desemnarea constructorului a fost una care a inclus 15 participanţi, inclusiv firme de specialitate străine. Până la urmă o firmă cu sediul în Timişoara a obţinut contractul, ceea ce a fost pe placul oficialităţilor, banii vor rămâne la Timişoara, iar şantierul va oferi şi locuri de muncă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!