“Intervenţia este necesară în zonele unde pacientul are arsuri profunde. Acum i se face şi o bronhoscopie. În legătură cu al doilea pacient, nu s-a stabilit dacă va fi operat din nou. Ambii pacienţi, care au arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, sunt în stare stabilă şi rămân sub supraveghere medicală. Prognosticul este rezervat, în special la pacientul cu arsuri profunde”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși din București, dr. Adrian Stănculea.
Militarul care va fi supus unui transplant de piele luni este căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani.
Celălalt supravieţuitor internat la Spitalul de Arşi este maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani. Ambii au fost aduși în unitatea medicală sâmbătă seară și au fost supuși unor intervenții chirurgicale pentru fracturile suferite.
Primul care a fost adus la spital a fost Corneliu-Gabriel Titiana, intubat.
“Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu.
Valentin Bora avea arsuri mai superficiale, grad III cam 5-7 la sută, restul fiind intermediare: “A venit şi cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri”, a mai spus dr. Niţescu.
Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, în judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Accidentul a fost soldat cu opt morți și doi răniți.
Alte articole pe aceeași temă:
Accident aviatic. Un elicopter militar s-a prabusit in judetul Sibiu
Citiți principiile noastre de moderare aici!