Viceprimarul Traian Stoia a declarat, joi, că Primăria Timişoara deţine aproximativ 260 de spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, în care funcţionează firme sau asociaţii. El a precizat că, în ultimele săptămâni, municipalitatea a renegociat chiriile pentru un număr de 102 firme.
„Pe aceste înţelegeri, primăria încasează la ora asta, într-un an de zile, puţin peste 600.000 de euro. Problema e că la ora actuală încasează mai mulţi bani decât pe toate spaţiile înainte”, a declarat Stoia.
El a povestit că anterior renegocierii chiriilor, Primăria Timişoara încasa, anual, circa 50.000 de euro de pe toate cele 260 de spaţii.
Stoia a dat ca exemplu Hotelul Continental, care plătea anual municipalităţii timişorene o redevenţă de 8000 de lei pentru terenul pe care îl ocupă.
„Hotelul Continental plătea 80 de milioane (de lei vechi – n.r.) pe an şi banii ăştia îi realiza în două zile din parcarea din faţa hotelului. Am avut o discuţie cu dumnealor şi urmează să avem o nouă rundă de negocieri. Scopul nostru e să concesionăm sau să închiriem spaţiul public”, a mai spus Stoia.
Dacă viceprimarul Timişoarei este încrezător că municipalitatea va obţine venituri consistente din închirierea spaţiilor pe care le deţine, nu acelaşi lucru se poate spune despre chiriaşi. Unii dintre aceştia se tem că noile chirii sunt prea mari şi că vor fi nevoiţi să îşi închidă în curând afacerile sau să le mute în alte oraşe.
Debandada cu spatiile Primariei Timisoara: chirii de cativa euro in centru si contracte expirate
Chirii record pe spatiile Primariei Timisoara, votate la repezeala de consilierii locali
Citiți principiile noastre de moderare aici!