Societatea de salubritate a deschis din 8 august patru puncte de colectare în patru locuri din oraș, la care timișorenii pot scăpa gratuit de gunoaie, atât de deșeurile din construcții, cât și de cele vegetale și de cele voluminoase. Cu limite însă.
Ei bine, după zece zile, potrivit primarului Timișoarei, s-au adunat 176,44 tone de gunoaie în cele patru puncte de colectare. Echivalentul a aproximativ 440 de rampe clandestine, a calculat Nicolae Robu.
„Bilanțul colectărilor gratuite de deșeuri la cele patru puncte dedicate nou înființate de primărie, în perioada 9-19 august. Cantitățile colectate sunt: 140,71 tone deșeuri din construcții, 8,35 tone deșeuri vegetale, 27,38 tone deșeuri casnice mari. Total: 176,44 tone. Asta reprezintă echivalentul a circa 440 rampe clandestine! Campania «Timișoara curată» continuă! Împreună, putem reuși! Luați, stimați timișoreni civilizați, atitudine față de cei pe care-i știți că depun gunoaie în locuri nepermise și indicați-ni-i, să ne ocupăm noi de ei, așa cum merită! În ceea ce ne privește, vom continua extinderea supravegherii video și cu polițiști locali în civil”, a scris Robu pe rețeaua de socializare.
Edilul-șef omite să spună câte mini-gropi de gunoi au existat în aceeași perioadă în oraș sau cât de mult s-a redus numărul acestora, precum și faptul că Primăria Timișoara și Retim ar fi trebuit să înființeze aceste puncte de colectare încă de când Retim le-a desființat pe cele vechi și a renunțat la campaniile clasice de curățenie, conform legii. Nu spune nimic nici despre noile campanii de curățenie, pe care societatea de salubritate ar trebui să le desfășoare de patru ori pe an, atât în Timișoara, cât și în alte localități din Timiș.
Vă reamintim, cele patru puncte funcționează pe Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, pe str. Avram Imbroane nr. 70 și în parcarea de sub Podul Calea Șagului. Aici au fost amplasate câte trei containere de 20 mc, în care pot fi aruncate deșeuri vegetale și altele. Trei dintre aceste puncte sunt în curtea Retim. Inițial, s-a propus ca cei care depun deșeuri să prezinte neapărat buletin de Timișoara, dar s-a renunțat la idee.
Putem duce o dată pe lună 3 metri cubi de deșeuri vegetale – crengile trebuie să fie tăiate la 50cm și legate în mănunchi, iar frunzele și iarba trebuie să fie depozitate în saci, respectiv 5 metri cubi de deșeuri voluminoase de uz casnic – este recomandată demontarea/dezasamblarea deșeurilor voluminoase și 1 metru cub de deșeuri rezultate din construcții și demolări – trebuie depozitate în saci rezistenți la acțiuni mecanice.
Punctele de colectare de pe Calea Torontalului, str. Torac și str. Avram Imbroane sunt deschise de luni până vineri, în intervalul 9-19, și sâmbăta între orele 8 și 16. Cel din parcarea de la Podul Calea Șagului este deschis de luni până vineri în intervalul 9-17, iar sâmbăta, în intervalul 8-16.
Toate centrele ar trebui să fie supravegheate de o persoană desemnată de către operator, iar ridicarea containerelor trebuie să se facă zilnic, după program, se arată într-o hotărâre de consiliu local. De altfel, primăria va plăti acest serviciu către Retim.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/scapati-de-mobila-veche-si-de-lucrurile-de-care-nu-mai-aveti-nevoie-gratuit-se-deschid-noile-puncte-de-colectare-ale-retim/2299280
Citiți principiile noastre de moderare aici!