Şoferii timişoreni nu prea sunt speriaţi de faptul că s-ar putea alege cu sancţiuni, având în vedere modul în care parchează, unii dintre ei, în zona centrală a oraşului. Iar „Ziua fără maşini” a arătat la fel ca orice altă zi lucrătoare obişnuită. Cei care s-au deplasat marţi cu autoturismul nu au ezitat să parcheze pe trotuare, pe străzi unde oprirea este interzisă, pe scuaruri lângă liniile de tramvai ori pe aşa-zise spaţii verzi.
Şoferii care şi-au lăsat maşinile pe strada Carol Telbisz, lângă Parcul Civic, le-au găsit cu abţibilde pe parbriz, fiind invitaţi la sediul Poliţiei Locale pentru a-şi ridica procesul verbal de contravenţie. La fel s-a întâmplat şi luni acolo.
Oamenii ridică din umeri şi spun că nu au unde să parcheze, mai ales că multe străzi din Cetate au devenit pietonale prin proiectul de reabilitare a centrului istoric. Zona pietonală se tot extinde, în timp ce numărul de locuri de parcare devine tot mai mic, pentru că alte parcări în jurul zonei zero nu fost create. Marile parcări sunt tot la stadiul de promisiune.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat că, în cadrul Săptămânii Mobilităţii, în 22 septembrie va fi marcată şi la noi „Ziua fără maşini”, aşa cum se întâmplă la nivel european. De fapt, la noi va fi închis timp de două ore, în intervalul 17.00-19.00, bulevardul C.D. Loga, în zona primăriei.
Bulevardul va fi deschis pentru toţi cei care vor să facă sport – streetball, badminton, karate, mers pe picioroange.
La activităţi sunt aşteptate inclusiv persoane cu handicap. Vor participa: Academia de Baschet BC Timişoara, CSS Bega, CSS nr. 1, CS Municipal Timişoara, Fundaţia pentru Voi, No Limits, Fundaţia Motivation, Asociaţia Handicapaţilor Locomotor Timişoara.
RATT a anunţat că, marţi, în intervalul orar 17.00-19.00, troleibuzele de pe linia 16 vor circula pe un traseu deviat, de la strada Cluj – Piaţa Leonardo da Vinci – Bulevardul Michelangelo – Bulevardul I.C. Brătianu – strada Grozăvescu şi retur.
Săptămâna Mobilităţii este o iniţiativă a Uniunii Europene, o campanie pentru promovarea formelor alternative de transport – transportul în comun sau cu bicicleta şi mersul pe jos, în detrimentul celui auto, pentru reducerea poluării şi un stil de viaţă sănătos.
Alte articole pe aceeași temă:
Marile parcari promise de primarie in centrul Timisoarei – din 2016 incolo. Niciun proiect aprobat!
Citiți principiile noastre de moderare aici!