Într-un studiu realizat în septembrie 2008, cercetătorii au afirmat că cel puţin 32 de specii care trăiesc pe recif la o adâncime ce depăşeşte 10 metri, posedă această metodă unică de semnalizare.
Deoarece culoarea roşie are lungime de undă mare şi peştii sunt adaptaţi vederii culorilor cu lungimi de undă mai mici (cum ar fi verde si albastru), cercetătorii au crezut că roşul nu poate fi perceput de peşti.
„Până acum credeam că doar anumite specii de peşti marini pot percepe culoarea roşie, cei care trăiesc la adâncimi foarte mari, pe când ceilalţi peşti nu pot percepe şi nici utiliza această culoare.”, a declarat Nico Michiels, conducătorul echipei de cercetători de la Universitatea Tuebingen din Germania.
„Descoperirile pe care le-am realizat demonstrează că în comunicarea dintre peşti culoarea roşie are un rol important.”, a adăugat Michiels.
Peştele care străluceşte în roşu
Într-o lume în care predomină albastrul si verdele, un peşte de recif, numit Enneapterygius pusillus, a găsit o metodă de a comunica cu ceilalţi peşti: străluceşte în culoarea roşie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!