Vernisajul expoziției de fotografii „București, decembrie 1989” – la Memorialul Revoluției, de la ora 17.
- În cadrul evenimentului vor prezenta Jean-Christian Tirat, reporter fotograf francez, conf. dr. Camil Mihăescu, de la Facultatea de Arte și Design și drd. Gino Rado, președintele Memorialului Revoluției.
[Pride TM] tabachera cu scorpion – la Bastion, de la ora 17.
-
Expoziția pornește de la romanul Scorpionul (Der Skorpion), publicat în perioada interbelică de scriitoarea germană de origine română Anna Elisabet Weirauch (1887-1970).
-
Romanul este un punct de pornire în formularea unei perspective mai ample asupra imaginii lesbienei, și în baza acestuia am dezvoltat o expoziție multidisciplinară și multimedia ce ia forma unui demers activist, ce navighează cu grijă narațiuni absente sau puțin cunoscute în cultura locală, care încă se regăsesc în actualitate.
-
Prin Tabachera cu scorpion – o călătorie vizuală intr-un roman queer, ne imaginăm o călătorie printre ideile romanului, în care autoarea propune o incursiune subiectivă formulată prin metoda suprarealistă a hazardului obiectiv într-un univers “lesbian” din alte timpuri și alte locuri, extins și actualizat pe mai multe planuri cu nuanțe din zilele noastre. Hazardul obiectiv a fost invocat de suprarealismul istoric, ca metodă creativă bazată pe o întâlnire cu o cauză externă al cărei impact emoțional generează o pasiune.
-
Un proiect curatorial colaborativ, bazat pe o cercetare de Iulia Dondorici și Valentina Iancu; coordonatoare Elena Radu.
-
Artiste/artiști/artistx: Maria Balea, Traude Bührmann, Mimi Ciora, Diana Matilda Crișan, Ramona Dima, Georgiana Dobre, Simona Dumitriu, Katja Lee Eliad, Julio Elvisey, Yishay Garbasz, Daniela Groza, Tirdad Hashemi, Soufia Erfanian, Mia Imami Harrison, Alexandra Ivanciu, Anastasia Manole, Hortensia Mi Kafchin, Marta Mattioli, Stefania Meșteriuc, Marta Orlando, Ileana Pașcalău, Iulia Pordea, Orka, Clementine Roy, Sophie Utikal, Kjersti Vetterstad.
Expoziție Valeriu Sepi / László Mátyás – la Art-Hoc, de la ora 18.
-
Această expoziție este un moment de celebrare a unei prietenii care a început prin și de dragul artei și a continuat timp de decenii și în plan personal. Doi artiști, două limbaje de exprimare artistică diferite, o relație de prietenie, o expoziție, un mesaj comun. Prin tehnici mixte si pe diferite tipuri de suport, de la hârtie manuală până la pânză, prin desen și prin pictură reiese ideea îngrădirii artistului și a limitelor sale de exprimare, dar și ceea a eliberării prin biruiță și muncă continuă.
-
Valeriu Sepi este născut la Reșița în 1945 și este un artist cunoscut și îndrăgit atât în sfera artelor vizuale, cât și în cea muzicală. Cu o experiență artistică de peste 50 de ani, Valeriu Sepi a fost activ de-a lungul timpului în arii diverse precum design, pictură murală, inginerie, muzică, actorie și coregrafie. Este un artist cu o vastă activitate expozițională, atât în țară, cât și peste hotare. A fost profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda și Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. Actualmente este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, oraș în care trăiește și lucrează.
-
László Mátyás este născut la Petroșani în 1967. A absolvit Academia de Artă din Cluj-Napoca în 1996. A înființat în 1997 „Studio Mathias Paper”, atelier de hârtie manuală și tipar. În prezent este doctorand la Universitatea de Artă și Design din Cluj. A participat la numeroase expoziții și ateliere de creație atât în țară la Deva, Petroșani, Cluj, Timișoara, Sf. Gheorghe, Tg. Mureș, cât și în străinătate la Szolnok, Budapesta, Sarajevo, Miskolc, New York și Dubai.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
În zilele de luni, toate muzeele sunt închise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!