Târgul de Crăciun din centrul orașului – în Piața Victoriei, Libertății și Sf. Gheorghe.
Ștefan Hrușcă – colinde – la Opera Națională Română din Timișoara, de la ora 17:30. Bilete găsiți AICI.
-
Se apropie vremea mult-așteptatului turneu de colinde HRUSCA, eveniment devenit tradiţie în ultimii 30 de ani, în care iubitul cantautor n-a încetat să colinde românii de pretutindeni. După spusele artistului, prezenţa sa în mijlocul nostru în fiecare an constituie o onoare și o datorie de suflet faţă de cei care l-au îndrăgit și aplaudat în tot acest timp și pentru care, dacă nu colindă Hrușcă, parcă nu vine Crăciunul…
-
Colindele lui Ștefan Hrușcă sunt ca niște istorisiri muzicale care ne transportă în trecut, în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Vocea sa adâncă și vibrantă creează o legătură emoțională captivantă cu ascultătorul, iar urările, amplificate de expresia sa caldă și autentică, transmit o vibrație arhaică și nostalgică, reînviind elementele esențiale și atemporale ale colindelor, versurile bogate în pilde și simboluri și armoniile psalmice.
Workshop „Asigurarea calității măsurilor de sprijin pentru integrarea studenților cu dizabilități în mediul universitar” – la UVT, de la 12:30.
-
În cadrul acestuia va fi lansat și volumul „Dizabilitate și incluziune în mediul universitar – Acceptare, înțelegere, comunicare” coordonat de dr. Mihaela Rusu și publicat de editura Academiei Române.
-
Speakeri eveniment: dr. Mihaela Rusu, prof. univ dr. Adrian Rosan (UBB), lect. univ. dr. Marian Pădure (UBB), conf. univ. dr. Theofild Lazăr (UVT), conf. univ. dr. Mihai Predescu (UVT), Roxana Păcurar (CCOC-UVT).
Samovarul literar – la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, de la ora 16.
- „Samovarul literar” din luna decembrie propune publicului o întâlnire memorabilă cu doi autori contemporani.
-
Vor fi prezentate cele mai recente apariții editoriale ale autorilor: Poveste dintr-o sticlă de parfum este romanul lui Petru Stepan, iar Femeia care te strigă este volumul de proză scurtă a lui Dumitru Oprișor, membru al Uniunii Scriitorilor din România.Întâlnirea este moderată de dr. Daniel Luca și face parte din calendarul de evenimente culturale gratuite oferite de Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.
Părinte implicat_Micii voluntari Citesc – la librăria independentă La Două Bufnițe, de la 18:30.
-
Acest eveniment este organizat pentru a premia copiii ce au acceptat provocarea de a citi o carte în luna noiembrie, dar nu numai.Ne dorim să participe și alți copii, care speram noi, vor fi inspirați de cei ce au citit și vor accepta pe viitor provocări de lectură.Fiecare copil va veni cu cartea sau cărțile citite de curând sau cu o carte preferată și o va prezenta 3-5 minute (titlul, autorul, ilustratorul, despre ce este cartea într-o frază și ce i-a plăcut/de ce ar recomanda-o altor copii).
-
Evenimentul este recomandat copiilor de vârstă școlară (clase primare, gimnaziale și liceale -la fiecare eveniment avem participanți din toate ciclurile). Pot participa și adulții alături de elevi.
-
Este un eveniment pentru toți iubitorii de cărți sau viitorii iubitori de cărți (sperăm noi).
-
Acest eveniment este gratuit pentru copiii din grupul Micii Voluntari, fiind un proiect al Asociației Părinte Implicat care se desfășoară lunar. Evenimentul face parte din proiectul mai amplu #Citesc al asociației.
-
Premiile oferite copiilor ce prezintă la eveniment sunt primite direct de la donatorii asociației (în produse ce au legătură cu cititul: cărți pentru copii, rechizite, instrumente de scris, semne de carte, perne de citit, agende, carnețele, ciocolată, ceai, etc) sau sunt achiziționate din fondurile Asociației Părinte Implicat, obținute prin donații de la persoane fizice sau sponsorizări de la persoane juridice. Fiecare copil ce prezintă cartea la eveniment primește din partea asociației un voucher Micul print la Librăria La două bufnițe, în valoare de 35 de lei, pentru a-și putea achiziționa următoarea carte pentru citit. De asemenea, copiii participanți la clubul de lectură primesc un tricou #Citesc, prima data când se alătură, pentru încurajare.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportarea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
În zilele de luni, muzeele și majoritatea instituțiilor de cultură sunt închise!
Trimite articolul
XCiudat! Încă nu au apărut postacii hauraci care să se plângă că de ce vine Hrușcă in România, că de ce a plecat în Canada, că de ce e scump biletul, că de ce stă doar de sărbători, și de ce e lerul ler, de parcă i-ar obliga cineva sa cumpere bilet. 🙂
-
Asta cu Lerul m’ar fi interesat si pe mine.