Curs de formare: Politici europene de tineret – la Casa Tineretului, de la ora 10, în perioada 12-17 iunie. Înscrieri, AICI.
-
Înscrie-te și vei învăța: cum să aplici politicile europene de tineret la locul de muncă pentru a moderniza modul în care se lucrează, cum să dezvolți cooperări între ONG-uri și autorități publice, ce este cooperarea și cum o poți folosi în beneficiul organizației/instituției din care faci parte, schimb de bune practici.
-
Cursul de formare are o durată de 3 zile.
-
Se poate opta pentru 2 perioade de timp – între de 12-14 iunie respectiv 15-17 iunie.
-
Participanții vor primi o diplomă la finalul cursului.
Digital Culture Space – International Digital Culture & Spotlight Heritage Festival – la Cazarma U, de la ora 16.
-
Se va prezenta în premiera lucrarea „Tipare ale poeziei” a artistului Marius Jurca, o adaptare a poeziilor originale ale lui Robert Șerban, într-o instalație interactivă multimedia.
-
O premieră este și prezentarea, în prezența autoarei Ingrid Kristensen Bjørnaali din Norvegia, a instalației video „3D Land Bodies, Decomposing Mass” (Corpuri de pământ, descompunerea materiei) despre ecosistemul turbăriilor și a peisajelor nordice.
Vernisaj: Artă în slujba inimilor – la Sala Capitol A Filarmonicii Banatul, de la ora 18, în perioada 30 mai-24 iunie.
- Vernisaj „Artă în slujba inimilor” care are scopul de a susține construirea campusului ACAS adaptat persoanelor cu dizAbilități. EVENIMENT EXPOZITIE ARTA CU VANZARE!
- „Îl vom avea ca invitat special pe dirijorul Cristian Măcelaru, un nume remarcabil în lumea muzicii, care ne va încânta cu prezența și talentul său desăvârșit. Alături de el, vom avea onoarea să-l întâmpinăm pe Timotei Julei, Reprezentantul României la Jocurile Paralimpice 2023 de la Berlin. Timotei este un exemplu de curaj și perseverență pentru toți copiii cu dizabilități, iar povestea lui va fi o sursă de inspirație pentru toți cei prezenți la eveniment”, spun organizatorii.
Pescărușul 2.0 – la Catedrala Mitropolitană, de la 18:30.
-
„Dacă vreți să plângeți și să râdeți în același timp, vă invităm la o tura cu Flight Bus, unde studenții anului 3 actorie, ai Facultății de Muzică și Teatru Timișoara, vor face show cu spectacolul PESCĂRUȘUL pe parcursul acestui traseu. Aveți încredere, își merită banii”, spun organizatorii.
Gala Premiilor UNITER 2023 – la Teatrul Național, de la ora 19. Bilete găsiți AICI.
- Gala Premiilor UNITER 2023 revine, după șase ani, la Timișoara, unde a prezentat producțiile nominalizate la categoria cel mai bun spectacol al anului 2022. Un gând care, în sfârșit, prinde contur în contextul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.
Terapie în 3 – la Sala Capitol, de la ora 19. Bilete găsiți AICI.
-
„Orice căsnicie poate fi salvată, dar întotdeauna e nevoie de… trei și de o rețetă anume a succesului. Se ia o sotie nefericită, un soț nehotărât și un psiholog nonconformist. Soțul se curăță de mamă, se toacă mărunt, se condimentează, se pudrează, dar mai ales se ține bine la păstrare sub papuc. Soția se ia cu binișorul, se frământă bine, se dospește, se frăgezește până capătă o consistență docilă. Se ia căsnicia, se întinde până la refuz, se asezonează cu o aventură, două, după gust, se reglează, se testează bine limitele, se încinge, se răcește și se aduce la o temperatură constantă. Se introduce la cuptor, se ține minim opt ani. Cu ajutorul unui psihoterapeut, ea se leagă sau se dezleagă”.
- Distribuție: Luminița Bucur, Oleg Apostol si Maria Radu.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
- Expoziții temporare: Război în Ucraina și „Spre calea oarbă: comunism și dictatură în Albania (1944-1991)” – până în 28 iunie
În zilele de luni, toate muzeele sunt închise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!