Performanțe în fizica românească de ieri și de azi: conferință Sebastian Popescu – la Universitatea de Vest, de la ora 15.
- Acest eveniment face parte din seria „Conectați la viitor”, serie care are ca scop popularizarea științei (cu precădere științele exacte), prin intermediul realizării unui dialog interactiv între un moderator, public și unul sau mai mulți specialiști din cadrul facultăților și din comunitatea științifică națională și internațională. Temele alese pleacă de la probleme de interes pentru comunitate discutate în media.
Ora la care nu știam unii de alții (spectacol nonverbal) – la Casa Tineretului, de la ora 19. Bilete găsiți AICI.
-
Realizat după textul lui Peter Handke (𝑙𝑎𝑢𝑟𝑒𝑎𝑡 𝑎𝑙 𝑝𝑟𝑒𝑚𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑁𝑜𝑏𝑒𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎̆ 𝑖̂𝑛 2019), este un spectacol unitar compus dintr-o serie de acțiuni ce ating atât sferele realului precum și pe cele ale perspectivei. Conceptul dramaturgic frizează căutările cotidiene, existențiale, artistice transformate odiseic în rătăciri orientate spre interior, dar și spre alteritate. În același mers ideatic, drumul întoarcerii spre spațiul propriu este la fel de prezent. Aici găsim sinele dar și pe Celălalt. În regia lui Florin Vidamski.
Dominik Strycharski – concert instrumental solo – la Casa Tineretului, de la ora 21.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportarea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
În zilele de luni, muzeele și majoritatea instituțiilor de cultură sunt închise!
Citiți principiile noastre de moderare aici!