Concert simfonic Cristian Măcelaru și Roxana Constantinescu, ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul Timișoara”. Bilete AICI sau AICI și la casieria Filarmonicii.
- Cristian Măcelaru este dirijorul principal al renumitei orchestre WDR Sinfonieorchester din Köln și director artistic al Orchestrei Naționale a Franței. Născut la Timișoara în anul 1980, Cristian Măcelaru a studiat vioara la Liceul de Muzică „Ion Vidu” și apoi vioara și dirijatul în America, la Interlochen Arts Academy din Michigan, University of Miami din Florida, și la Rice University din Houston.
- Roxana Constantinescu a avut debuturi foarte apreciate la Opera din Zurich și la Teatro la Fenice în rolul Adalgisa în Norma; la Opera israeliană ca Fenena în Nabucco; la L’Opéra Royal de Versailles ca Emira într-o nouă producție de Siroe; la Teatro dell’Opera di Roma (Manon Lescaut); și la Filarmonica din Los Angeles într-o nouă producție Così fan tutte.
Seri imaginare cu Claudiu Mesaroș, ora 18, librăria „La Două Bufnițe”
- Dezbatere pornind de la cartea „Așa grăit-a Zarathustra” de Friedrich Nietzsche, editura Humanitas, invitat Dragoș Păian
Vernisaj expoziția „Golden Flat” – ora 17, Memorialul Revoluției (strada Oituz nr.2B), acces gratuit.
- Proiectul expoziției aparține MOCR-ului, iar autorul este Alexandru Poteca
- poate fi vizitată până în 31 ianuarie 2023
- Vor prezenta: Andreea Dinu și Ruxandra Canache din partea Muzeului Ororilor Comunismului și Gino Rado de la Memorialul Revoluției.
Cinema Victoria
- Tori și Lokita, dramă – ora 18.00: doi adolescenţi africani care înfruntă împreună ostilitățile și pericolele exilului, în Belgia zilelor noastre
- Ennino, documentar – 20.00: omagiu al realizatorului Giuseppe Tornatore pentru Ennio Morricone, compozitorul care a revoluționat muzica de film în secolul XX,
Centrul Multifuncțional Bastion
- Expoziția „Timișul de altădată”.
Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”
- Cenaclului „Seniorii”, ora 10:00, Secția de Arte „Deliu Petroiu”;
- „Folk fără vârstă”, un proiect muzical sub coordonarea profesorului Ladislau Domolki, orele 14:00 – 18:00;
- Expoziție de tapiserie, a artistei Maria Acatrinei, Secția de Arte „Deliu Petroiu”.
Muzeul Național al Banatului
- Expoziția permanentă „Ștefan Popa Popa’s” (Bastionul Maria Theresia);
- Exponatul lunii decembrie: Cască de tip armet cu vizieră mobilă pentru armură de cavaler (sec. XV), (Bastionul Maria Theresia, hol);
- Expoziția temporară „Incursiuni în istoria medicinei timișorene” (Bastionul Maria Theresia, hol);
- Expoziția „ZEII TANGIBILI. Gemele și Cameele Antice între Utilitate și Estetică” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B1);
- Expoziția temporară „Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2);
- Expoziția „185 DE ANI DE CÂNT CORAL AL SÂRBILOR DIN TIMIȘOARA (1836–2021)” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2);
- Colocviu internațional „Latin epigraphy in the Roman Empire”, hotel Atlas.
Muzeul Național de Artă Timișoara
- „MNArT Open View: „Presentation of the Bride/Prezentarea miresei” a artistului Belu Simion Făinaru;
- Expoziția temporară „The Void of Silence / Vidul tăcerii”.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara
- Expoziția etnografică permanentă – ceramică, țesături, port, podoabe – Sala de expoziție permanentă;
- Pictură naivă de Viorel Cristea – Sala de expoziție permanentă;
- Icoane pe sticlă bănățene din colecția Muzeului Satului Bănățean Timișoara – holul bibliotecii.
Târgul de Crăciun – în Piața Victoriei și Piața Libertății. Vizitatorii se pot bucura de târg până în 2 ianuarie 2023. Programul îl găsiți AICI. Accesul este gratuit.
- la Târgul de Crăciun aveți parte de roată panoramică, patinoar, concerte, ateliere de creativitate și nelipsitele căsuțe cu decorațiuni și preparate tradiționale.
Târgul Winter in MY TOWN – la Iulius Town, în aer liber, în Parcarea UBC0. Sunt căsuțe cu bunătăți și decorațiuni, locuri tematice pentru fotografii și roată panoramică. Copiii se pot aventura într-o cursă cu mașinuțele din Autodrom sau în caruselul rotativ cu lanțuri. Acces gratuit.
Parcul Crăciunului – la Muzeul Satului Bănățean, între orele 17 și 22. Accesul este gratuit. Va fi o zonă încălzită pentru spectacole, patinoar acoperit și căsuțe cu mâncare. Detalii despre eveniment, AICI. Programul de marți:
- 17:00 – 18:30 – Atelier de pictură pe ceramică: Decorațiuni de Crăciun, defășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii au ocazia să își dezvolte imaginația folosind culori acrilice.
- 19:00 – 20:00 – Spectacol de muzică – Spectacol muzical vocal cu elevii Incubatorul de Arte.
- 20:30 – 21:30 – Din seria Muzicon Showcase: DJ session Zolevee
Citiți principiile noastre de moderare aici!