Mutat de la noi la Timișoara – la Muzeul Apei, de la 18:30. Înscrieri, AICI.
-
Susținem CINCI reprezentații cu spectacolul MUTAT DE LA NOI, la Timișoara, în cadrul proiectului “Memoria apei, memoria noastră”. Acestea vor avea loc în: 13, 14, 15, 17 și 18 octombrie 2023. Un număr maxim de 40 de spectatori sunt așteptați în fiecare dintre aceste zile, la ora 18:30, la BASTION, în stația de autobuz “Punctele Cardinale”. Ei vor fi preluați de un mijloc de transport dedicat. Practic, spectacolul începe în momentul îmbarcării în autobuz, continuând la MUZEUL APEI.
- Spectacolul MUTAT DE LA NOI, scris și regizat de Bogdan Sărătean, propune o experiență imersivă, în care spectatorii sunt martori și părtași la călătoria lui Mbaye, un senegalez care se îmbarcă pe un vapor de migranți clandestini cu destinația Europa. De-a lungul călătoriei, Mbaye rememorează anumite momente și personaje cheie din copilăria lui. Monologul său interior este presărat cu interviuri și scurte intervenții filmate în Europa, Africa, America de Sud și Asia. Călătoria lui Mbaye este călătoria a sute de mii de oameni care fug de război, de sărăcie, de foamete. Chiar mâine, caruselul istoriei te-ar putea dezrădăcina și pe tine, obligându-te să fugi, să lași totul în urmă. În acest malaxor al mutării, al migrației, o dimensiune ocultă pare că ne guvernează destinele, fie că o numim voodoo în Africa, sau farmece/ vrăji în mediul rural românesc.
SONOSCULPTURI CLUJENE – Ansamblul Couleurs – la Sala Capitol, de la ora 19. Bilete găsiți AICI.
- Ansamblul Couleurs s-a conturat în jurul ideii de a pune în valoare muzica modernă și contemporană.
-
ALEXANDRU MURARIU – dirijor
CARINA COSTE – flaut
SERGIU CEBOTARI – clarinet
SONIA VULTURAR, ANA-TEODORA BUIA – vioară
ADELA HANIA GREAB – violoncel
TONI VÎNTUR – percuție
ALEXANDRU LAZĂR – pianÎn program:
AUREL STROE – Pastorala I pentru trio
ADRIAN POP – Runa pentru pian solo dedicată memoriei lui Remus Georgescu
ALEXANDRU MURARIU – Catedrala din Rouen IV pentru flaut și vioară
ALEXANDRU MURARIU – Pasărea măiastră pentru ansamblu
SONIA VULTURAR – 6 schițe pentru instrumente solo și bandă
TUDOR FERARU – Starlight pentru ansamblu și bandă
ALEXANDRU MURARIU – Zori pentru percuție dedicată memoriei lui Cornel Țăranu
Recrutări studenți actori / regizori / împătimiți de teatru – la Teatrul Thespis, de la ora 20.
- Teatrul studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara se pregăteşte de selecţie! Dacă eşti student şi vrei să faci teatru, alătură-te familiei Thespis şi bucură-te de lumea teatrului, aşa cum facem şi noi de atâţia ani.
-
Recită-ne o poezie, povesteşte-ne o întâmplare din viaţa ta, pregăteşte un monolog sau un banc bun, încântă-ne cu un cântecel sau orice moment artistic. Abia aşteptăm să te vedem! Vom ţine ore de improvizaţie, vom realiza spectacole împreună, vom merge la festivaluri, vom juca în studioul nostru, în cafenele, pe stradă şi unde ne mai invită lumea. Facem asta de peste 50 de ani, de când Diogene Bihoi şi alţi studenţi s-au strâns să facă Altceva. Teatru şi nu numai.
Secretul fericirii – la Sala ONRT, de la ora 20. Bilete găsiți AICI.
-
O poveste actuală despre o dilemă veche de secole: care e calea cea mai scurtă către fericire și care sunt consecințele ei? Doi prieteni buni se bucură de o seară împreună, la un pahar. Prietenia lor îndelungată sugerează puncte de vedere comune, însă Toma, amator de distracții, crede că fericirea stă în a profita cât poți de momentul prezent, în timp ce David, sceptic și calculat, nu pare sa se bucure la fel de viață. Conversația relaxată devine tensionată odată cu propunerea lui Toma de a face schimb de soții.
-
𝗦𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗳𝗲𝗿𝗶𝗰𝗶𝗿𝗶𝗶 este un spectacol centrat pe jocul actorilor și povestea pe care o construiesc împreună. O poveste actuală despre cum ne trăim iubirile și relațiile, inteligentă și savuroasă, cu răsturnări de situație și hohote generoase de râs.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportarea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
În zilele de luni, toate muzeele sunt închise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!