Spectacol al formației Gothic – ora 20, clubul Manufactura, bilete la intrare – 50 lei.
- Gothic este una dintre cele mai vechi trupe de metal din România, fondată în 1992 la Petroșani de către Alin Petruț. Gothic a reprezentat România la WACKEN Open Air în 2012, după ce a câștigat finala Metal Battle Romania. Trupa a susținut peste 500 de concerte, atât în Europa cât și în afara ei, fiind unul dintre puținii artiști români care au ajuns vreodată în locuri precum India sau Tenerife (unde au avut loc filmările pentru “Catacombs”, unul dintre cele mai reprezentative videoclipuri ale trupei).
Expoziție de pictură a artistului vizual Costin Brăteanu – ora 18, la Clinica Dermatiq (str. Ioan Plavoșin nr.31), acces liber
- Expoziția reuneşte pe simeze lucrările realizate în tehnici mixte, în plein air, pe parcursul unor simpozioane, tabere de creație sau călătorii de studii pe care artistul le-a efectuat pe parcursul anului 2022 atât în țara cât şi în străinătate,
Cinema Victoria – bilete la casierie sau online, detalii AICI.
- Crăciunul ursulețului Teddy – ora 16
- Oameni de treabă – ora 18
- Tori și Lokita – ora 20.30
Muzeul Național al Banatului
• Expoziția permanentă „Ștefan Popa Popa’s” (Bastionul Maria Theresia);
• Exponatul lunii decembrie: Cască de tip armet cu vizieră mobilă pentru armură de cavaler (sec. XV), (Bastionul Maria Theresia, hol);
• Expoziția temporară „Incursiuni în istoria medicinei timișorene” (Bastionul Maria Theresia, hol);
• Expoziția „ZEII TANGIBILI. Gemele și Cameele Antice între Utilitate și Estetică” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B1);
• Expoziția temporară „Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2);
• Expoziția „185 DE ANI DE CÂNT CORAL AL SÂRBILOR DIN TIMIȘOARA (1836–2021)” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2);
• Colocviu internațional „Latin epigraphy in the Roman Empire”, hotel Atlas;
• Simpozion „Repere arheologice bănățene”, hotel Atlas.
Muzeul Național de Artă Timișoara
• „MNArT Open View: „Presentation of the Bride/Prezentarea miresei” a artistului Belu Simion Făinaru;
• Expoziția temporară „The Void of Silence / Vidul tăcerii”;
• Expoziția temporară „Paul Neagu. O retrospectivă”;
Muzeul Satului Bănățean Timișoara
• Expoziția etnografică permanentă – ceramică, țesături, port, podoabe – Sala de expoziție permanentă;
• Pictură naivă de Viorel Cristea – Sala de expoziție permanentă;
• Icoane pe sticlă bănățene din colecția Muzeului Satului Bănățean Timișoara – holul bibliotecii.
Teatrul Merlin
- Ora 11:00 – în Lugoj, spectacolul POVESTE DE IARNĂ, 3+, 45 min. Detalii despre bilete și spectacole AICI.
- Ora 18:00 – în cadrul MONORAM POETRY FESTIVAL – Timișoara între prieteni cu Marcel Tolcea, la Teatrul Merlin
Târgul de Crăciun – în Piața Victoriei și Piața Libertății. Vizitatorii se pot bucura de târg până în 2 ianuarie 2023. Programul îl găsiți AICI. Accesul este gratuit.
- la Târgul de Crăciun aveți parte de roată panoramică, patinoar, concerte, ateliere de creativitate și nelipsitele căsuțe cu decorațiuni și preparate tradiționale.
Târgul Winter in MY TOWN – la Iulius Town, în aer liber, în Parcarea UBC0. Sunt căsuțe cu bunătăți și decorațiuni, locuri tematice pentru fotografii și roată panoramică. Copiii se pot aventura într-o cursă cu mașinuțele din Autodrom sau în caruselul rotativ cu lanțuri. Acces gratuit.
Parcul Crăciunului – la Muzeul Satului Bănățean, între orele 17 și 22. Accesul este gratuit. Va fi o zonă încălzită pentru spectacole, patinoar acoperit și căsuțe cu mâncare. Detalii despre eveniment, AICI. Programul de joi:
- 17:00 – 18:30 – Atelier de pictură pe pietre: Roca dorințelor, desfășurat în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara. În cadrul acestui atelier copiii pictează cu culori acrilice pe pietre. Pictatul pe piatră este considerată o terapie prin artă, ce relaxează și hrănește mintea copilului.
- 19:00 – 20:00 – Cufărul magic, spectacol pentru copii mari și mici. Aceștia se pot bucura de fascinanta lume a poveștilor într-un teatru care se transformă. (3ani+)
- 20:00 – 21:00 – Lecturi Aprinse. Lecturi în surse inedite de lumină. Lecturi care pun și la propriu, și la figurat, literatura și scriitorul într-o lumină diferită.
Citiți principiile noastre de moderare aici!