Târgul de Crăciun din centrul orașului – în Piața Victoriei, Libertății și Sf. Gheorghe.
- Atelier Biscuiți de Crăciun (17-23 decembrie). Fiecare biscuite este o promisiune pentru Moș Crăciun.
Socio Claus – la UVT, de la ora 9.
- Pe perioada desfășurării campaniei va fi organizat, în holul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, un târg de Crăciun, unde vor fi comercializate ornamente și obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, confecționate de studenți, copii cu dizabilități, părinți și terapeuți, fondurile care se vor strânge fiind destinate acoperirii costurilor terapiilor copiilor cu dizabilități.
- Activitățile se adresează deopotrivă studenților, dar și publicului larg, accesul fiind liber.
În dialog cu Dumitru Prunariu – eveniment pentru elevi – la UVT, de la ora 10.
- Acesta a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.
- Acest eveniment special reprezintă o oportunitate rară de a intra în dialog direct cu unul dintre cei care au explorat necunoscutul spațiu cosmic. Veți avea șansa de a afla despre provocările, descoperirile și emoțiile trăite în timpul unei călătorii extraordinare dincolo de limitele Pământului.
- Indiferent dacă ești pasionat de spațiu, știință sau pur și simplu dorești să te lași captivat de povestea incredibilă a unei călătorii spațiale, acest eveniment este pentru tine!
- Activitatea este organizată cu circuit închis pentru clase de elevi alături de prof. însoțitor. Pentru înscriere, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail cu datele de contact și numărul de elevi la adresa evenimente@inedu.ro.
- Proiectul „Spațiul de cultură” creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene.
Moș Crăciun vine la L’Amande! – de la 15:30.
- Moș Crăciun va fi bucuros să asculte dorințele voastre și să vă ofere un moment magic. Pregătiți-vă să-i spuneți ce vă doriți sub brad și să faceți o poză de neuitat cu el!
- Participarea este gratuită, însă vă rugăm să confirmați participarea la eveniment pentru ca moșul să știe cu cine se întâlnește.
- Make a wish upon a star – eveniment de celebrare inEDU – la Centrul de Proiecte, de la 17:30.
-
Ne dorim să celebrăm alături de fiecare dintre voi încheierea unui an plin de roade în comunitatea inEDU.
-
1 an care ne-a oferit 5 proiecte implementate, peste 400 de activități organizate și mii de elevi, părinți, cadre didactice și oameni de pretutindeni care au spus da inițiativelor noastre.
-
1 an în care Timișoara a fost Capitala Europeană a Culturii, iar inEDU a făcut parte din comunitatea de operatori culturali care s-a implicat și a creat contexte educaționale din suflet și cu multă dedicare.
-
1 an în care am STRĂLUCIT împreună!
-
Vă invităm pe voi toți să celebrăm aceste experiențe în cadrul evenimentui de încheiere al proiectului „Spațiul de cultură”.
-
În cadrul acestui eveniment, vom celebra nu doar reușitele noastre, ci și pasiunea pentru educație și dorința de a face ca fiecare copil să aibă acces la o educație de calitate. Vom reflecta asupra proiectelor, programelor și inițiativelor desfășurate în acest an, care au adus schimbări pozitive și au sprijinit evoluția și dezvoltarea comunității.
-
Cu onoare și entuziasm, îl vom avea ca invitat special pe Dumitru Prunariu, o personalitate remarcabilă a explorării spațiale și un adevărat model de excelență.
-
Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colecția Muzeului Național al Banatului – de la ora 18.
Aici, peste 40 de arme albe, martore ale timpului, își dezvăluie poveștile. De la o spadă maghiară de cavaler ce strălucește din adâncurile secolelor XIII-XIV, la coiful italian Morion din sec. al XVI-lea, fiecare piesă este o călătorie în timp. Vom admira spadele mercenarilor, rapiere elegante, săbii fioroase, și ghioaga de lemn – o relicvă medievală. De la armurile de cavaler, replici impecabile din sec. al XIX-lea, la coiful austriac M.1836, veți simți pulsul istoriei la fiecare pas. Și nu e tot! Printre exponate, găsim și sabia familiei nobiliare Ostoici, sabia generalului Johann Freiherr von Hiller, și ‘Omul de fier’, o emblemă a sacrificiului de război.
Blind date with a book – ediție specială a clubului de carte inEDU – la Centrul de Proiecte, de la 19:30. Înscrieri, AICI.
Luna decembrie este luna cadourilor, dar și luna când facem bilanțul anului care trece. Pentru că tot anul am clădit împreună pentru o lume mai bună prin educație, dorim să îl încheiem cu o ediție specială a clubului de carte. Îți dăm întâlnire cu o carte! Te invităm alături de noi, marți, 19 decembrie, ora 19:30, să ne bucurăm împreună de încheierea acestui an în comunitatea inEDU. Pentru că o carte este un cadou pe care îl poți deschide iar și iar, te așteptăm să aduci una recomandată de tine pe care poți să o împachetezi și o dăruiești. Vei oferi inspirație și la rândul tău vei regăsi o carte care te va alege pe tine. Te așteptăm cu ceai, gustări și multă voie bună.
Charity Christmas Party – în Like Pub, de la ora 22. Intrarea este 20 de lei.
Stand-up comedy/Open mic – Seara amatorilor – la M2 – event venue! – Piața Iancu Huniade, Nr. 2, de la ora 20. Intrarea este liberă.
- Șansa oricărei persoane să vadă cum e să faci comedie pe o scenă adevărată cu un public real și feedback instant. Fiecare participant are la dispoziție 5 minute să își testeze materialul.
- Daca ești interesat să urci pe scenă, scrie-i MC-ului (openmic.timisoara@gmail.com) și vei putea urca la următoarea ediție.
Seminar de lectură – club de carte studențesc – la Biblioteca Universității Politehnica din Timișoara, de la ora 20.
-
Cartea aleasă este un amestec unic de mister, filozofie și realism magic, care ne poartă într-o lume unde natura și omenirea se întrepătrund în moduri neașteptate. Este o poveste care te captivează și te provoacă să privești lumea dintr-o perspectivă diferită.
-
În spiritul sărbătorilor, organizăm un Secret Santa literar. Fiecare participant este încurajat să aducă o carte (nouă sau folosită, frumos împachetată) și să plece cu o altă carte, primită prin schimb. Este o ocazie perfectă să oferi și să primești surprize literare!
JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE de Edna Mazya – la Nemesis Art Club (Strada Hector, Bastion Maria Theresia), de la ora 20. Rezervări, AICI.
- cu Paula Munteanu, Miriam Stoica, Filip Ichim, Christopher Oancea-Cîtu, Adrian Făinuș, Alex Zaharia
regia Daniel Săvescu -
„Pot să ridice vă rog o mână femeile din sală?” – fragment din începutul spectacolului.„M-am îndrăgostit de text, mi-am spus instant că vreau să îl montez, e un text extrem de puternic, actual, despre noi, noi toți care alegem să ne facem că nu vedem abuzurile care se întâmplă zilnic lângă noi. Textul pornește de la un caz real, asta m-a apropiat și mai mult de personaje. O mare parte din spectacol am ales să îl fac cu lumina pe sală aprinsă tocmai pentru a pune spectatorul în relație cu co-spectatorul de lângă el, am ales să îl pun în scenă, în lumină, ca el să facă parte din întregul proces…
Spectacolul e despre societatea în care trăim și toate cazurile de violență abandonate, împăturite și aruncate printre multe alte cazuri pe niște rafturi”, spune Daniel Săvescu.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportarea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
Centrul Multifuncțional Bastion
· Expoziția de fotografie „Expoziția Luminii”, de Antonello Dellanotte.
Muzeul Național al Banatului
· Dublu vernisaj al expozițiilor „Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colecția MNB” și „Arme care au făurit România”, mansarda B1, Bastionul Maria Theresia, ora 18:00.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara
· Expoziția permanentă – ceramică, holul bibliotecii;
· Expoziția în aer liber;
· Expoziția „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții”, în Sala Expozițională Pavilionară;
· Expoziția „Banatul Otoman-restiuiri culturale”, în Sala Expozițională.
Citiți principiile noastre de moderare aici!