Ping pong în sesiune – la Biblioteca Universităţii Politehnica (sala multimedia 1 de la etajul 4), de la ora 9. Participare liberă.
Timișoara Refugee Art Festival – Ediția 7 – în perioada 20-24 iunie.
- 𝐷𝑒 7 𝑎𝑛𝑖 𝑣𝑜𝑟𝑏𝑖𝑚 𝑖̂𝑛 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑓𝑢𝑔𝑖𝑎𝑡̦𝑖 𝑠̦𝑖 𝑚𝑖𝑔𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎! 𝐴𝑑𝑢𝑐𝑒𝑚 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑓𝑢𝑔𝑖𝑎𝑡̦𝑖, 𝑚𝑖𝑔𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑖 𝑠̦𝑖 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑛𝑖𝑐𝑖 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 2023 – 𝐶𝑎𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑎 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑎 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖.
- 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈: 𝐌𝐚𝐫𝐭̦𝐢 𝟐𝟎 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐑𝐞𝐟𝐮𝐠𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫
- Ora 11:00 Masa Rotundă – 20 Iunie Ziua Mondială a refugiaților
- Locație: Casa LOGS – Str. Aries Nr. 16.
- Marcăm Ziua Mondială a Refugiaților la Casa LOGS – locul unde mii de refugiați au fost ajutați prin procesul de integrare în Timișoara. Autorități, societatea civilă, voluntari și refugiați venim împreună pentru a fi o voce de solidaritate pentru refugiați. Participare doar pe baza de invitație.
- Ora 15:00 Atelier intercultural pentru 30 de copii refugiați și copii români cu vârsta între 7-12 ani
- Locație: Casa LOGS – Str. Aries Nr. 16.
- Ne descoperim împreună copii refugiați, migranți și localnici prin jocuri de cunoaștere și ateliere de artă alături de Elena Busuioc, mediatoare interculturală la Casa LOGS.
- Înregistrare AICI.
- Ora 18:00 Vernisaj Instalație de arta “Under the Melting Sky” cu artista Regina Damian
- Locație: Piața Unirii Timișoara
- Instalația de artă contemporană realizată de artistul local, Regina Damian simbolizează migrația oamenilor pe globul pământesc, folosind ceara, forțată de metamorfozarea adusă de foc care creează căile migranților prin comunități unde aceștia sunt sau nu primiți.
50% off Tuesday – în D’arc, de la ora 18. 𝗥𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗮𝗿𝗶: +𝟒𝟎 𝟕𝟐𝟐 𝟖𝟗𝟏 𝟎𝟖𝟓
NeuroSocial: O seară socială pentru persoane ADHD, Autistiști, AuDHD și HSP – în Reciproc, de la 18:30.
„Vom petrece o seară între noi, discutând despre orice subiect și împărtășind experiențe de viață în toată amploarea lor. Dacă dorești să stai în tihnă și să observi, nu este nicio problemă. Te poți relaxa și să te bucuri de atmosfera primitoare. Board games, table, șah sunt disponibile pentru cei care doresc să se alăture activităților în alt mod. Pentru a respecta intimitatea și confortul participanților, rugăm pe apartinatorii și membrii familiilor persoanelor neurodivergente care nu se identifică drept neurodivergente să ofere spațiul necesar celor dragi pentru a fi alături de noi, fără intervenția directă sau observarea lor pe parcursul întâlniriiTe poți înscrie aici să primești reminder în fiecare săptămână înainte de eveniment, AICI.
Programul este unul liber, cu accent pe socializare și interacțiune între persoane cu minți și experiențe de viață similare și diferite”, spun organizatorii.
Charity Quiz Night #53 – la Vineri 15, de la ora 19. Intrarea este 30 de lei donație către Blythswood Banat.
Social Fabric: Atelier Adhoc Comunitate – Prezentare Publică – la Casa Jakab Toffler, de la ora 19.
-
Atelier Adhoc Comunitate @ Casa Jakab Toffler în cadrul unei prime rezidențe Social Fabric. Îi veți putea cunoaște și întâlni pe Maria Daria Oancea și George Marinescu aka Atelier Adhoc Comunitate, în cadrul unei prezentări informale a activității lor.
-
Atelier Adhoc este un colectiv de arhitecți din București, fondat în 2015 ca o practică duală formată dintr-un studio și un ONG. Premiați în mai multe rânduri în cadrul unor concursuri arhitecturale sau ale societății civile, colectivul se raportează la problemele orașului contemporan, explorează familiaritatea și intimitatea locuirii prin arhitectură și se implică în situațiile asociate cu vulnerabilitatea socială și spațială.
-
Proiectele dezvoltate de membrii asociației caută moduri alternative de a reacționa la realitățile sociale și spațiale existente în oraș pentru a îmbunătăți condițiile de locuire întâlnite, adăugând practicilor de supraviețuire existente noi legături de proximitate care facilitează schimburile și ajutorul reciproc.
Concert Steve Hackett & Djabe – la Filarmonica Banatul, de la ora 20 și Bilete găsiți AICI.
-
Iconicul chitarist Steve Hackett, membru al celebrei trupe GENESIS, este cel mai important artist rock care vizitează Timișoara, în anul de Capitală Europeană a Culturii.
-
În concertul de la Timișoara, artistul va cânta acompaniat de trupa Djabe, cea mai spectaculoasă formație de jazz/world fusion din Ungaria, înființată în urmă cu 26 de ani și câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale.
-
Concertul va fi deschis de grupul timișorean VanDerCris, condus de Horea Crișovan.
Concert Djabe & Steve Hackett – în Parcul Rozelor, de la ora 21. Bilete găsiți AICI.
Tuesday Madness – la Berărescu, de la ora 22. Rezervări, AICI.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
- Expoziții temporare: Război în Ucraina și „Spre calea oarbă: comunism și dictatură în Albania (1944-1991)” – până în 28 iunie
Citiți principiile noastre de moderare aici!