My Art Encounters. Program de mediere pentru școli (doar cu programare) – în toate spațiile expoziționale, de la ora 10.
Digital Culture Space – International Digital Culture & Spotlight Heritage Festival – la Cazarma U, de la ora 16.
-
Se va prezenta în premiera lucrarea „Tipare ale poeziei” a artistului Marius Jurca, o adaptare a poeziilor originale ale lui Robert Șerban, într-o instalație interactivă multimedia.
-
O premieră este și prezentarea, în prezența autoarei Ingrid Kristensen Bjørnaali din Norvegia, a instalației video „3D Land Bodies, Decomposing Mass” (Corpuri de pământ, descompunerea materiei) despre ecosistemul turbăriilor și a peisajelor nordice.
Joi pe’nserat – la C House Milano, de la ora 17.
Ziua Internațională a Yoga: Clase gratuite – în Parcul Botanic, de la 17:30. Înscrieri, AICI.
-
Family Yoga: 17:30-18:30 Puteti participa cu copiii si membrii familiei pentru, mișcare, joacă și echilibrare prin Yoga18:40-19:45 Yoga pentru umeri, spate si gat. Clasa speciala, terapeutica pentru a avea grija de coloana vertebrala si a te elibera de tensiune20:00 -21:00 Nad Yoga. Sesiune speciala de relaxare cu sunetele gongurilor si bolurilor tibetane
-
Facilitator: Cristina Miculete (Shanti). Shanti și-a început călătoria spirituală de la o vârstă fragedă, petrecând de multe ore în mănăstire. La 22 de ani și-a continuat căutarea și și-a făcut o misiune de viață din descoperirea sinelui real. A călătorit în India de multe ori, a lucrat cu maeștri și a studiat pentru a deveni profesor și terapeut de yoga în următorii ani. De-a lungul anilor, ea a meditat asupra sinelui real sub inspirația și îndrumarea maeștrilor din Advaita Vedanta, Ramana Maharishi și Mooji Baba.
S-a format în Hatha Yoga, Tantra Yoga și Chakra Yoga cu acreditare Yoga Alliance Internaţional.De asemenea, a urmat un master în consiliere filosofică, este autor și antrenor spiritual, şi trainer acreditat CNFPA. În 2020 a devenit şi facilitator de vindecare prin sunet, Gong Master.
Timișoara Refugee Art Festival – Vernisaj instalație de artă „Copacul bunătății” cu Elena Busuioc – în Parcul Central Anton von Scudier, de la ora 18.
Atelier Identity Education – Cum creăm un campus sigur și incluziv? – la Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, de la ora 18. Înscrieri, AICI.
-
GazdA va fi Andre Rădulescu, activistx LGBTQIA+ și fondatorx al organizației Identity.Education.
-
Identiy. Education este o asociație timișoreană care organizează evenimente pe teme de educație, artă și cultură, menite să aducă mai aproape comunitatea LGBTQIA+ de locuitorii Timișoarei. Viziunea organizației este aceea de a crea punți de comunicare între comunități diverse, prin educație și înțelegere reciprocă.
-
Atelierul durează 2h și este deschis tuturor studentx din UPT. Acesta va avea o componentă de storytelling, dar și o parte mai aplicată în care vom discuta soluții concrete despre cum să îmbunătățim viața și comunicarea dintre micro-comunitățile acestuia.
Evening Dance – la D’arc pe mal, de la ora 18.
Hybrid Stations: 3D Sculptures – la Lapsus, de la ora 18.
- Hybrid Stations este o expoziție de sculpturi imprimate 3D care caută să evidențieze raportul dintre uman și tehnologic. Prin concursul online Form Incubator, creatori și artiști digitali au fost invitați să propună sculpturi virtuale care să abordeze conceptele Hybrid Human și Artificial Thinking. Expoziția reunește astfel 25 de lucrări selectate și premiate, prezentând mai multe interpretări, perspective și viziuni artistice, toate folosind diverse medii de creație 3D. Prin explorarea simbiozei cu tehnologia, expoziția Hybrid Stations ne invită să privim impactul transformator al tehnologiei asupra corporalității umane și asupra proceselor cognitive.
Filme la Cinema Victoria. Bilete și detalii AICI sau la casierie:
- 18:00 – Saint Omer
- 20:30 – Oamenii drumului: Terra Banatica
Podul lui Traian de la Drobeta. Inginerie. Arheologie. Conservare, Academia Română, de la ora 18.
Festivalul Impuls 2023 – la Fabric, de la ora 19.
RadioLive – La Relève – în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, de la ora 19. Intrarea este gratuită.
-
Institutul Francez din România la Timișoara împreună cu Aurélie Charon și Amélie Bonnin își unesc forțele într-un spectacol multimedia live, pentru a aduce în fața publicului 4 povești de viață impresionante ale unor tineri din Timișoara.
-
RadioLive funcționează ca un spectacol radio pe trei dimensiuni: la fiecare reprezentație, Aurélie Charon este gazdă, iar Amélie Bonnin desenează live pe scenă, în timp ce 3 sau 4 tineri din întreaga lume își împărtășesc poveștile de viață și experiențele. Spectacolul se construiește din discuții, artă și muzică.
-
Vorbim despre angajament, identitate, drepturile minorităților, libertate, noi moduri de acțiune. Ne încurajăm reciproc. Primim și oferim idei. O generație neresemnată și hotărâtă să acționeze urcă pe scenă și ia microfonul în propriile mâini: au lucruri să-și spună, să ne spună. O generație de tineri care s-au săturat să-i lase pe ceilalți să vorbească în locul lor.
Stereopsis / Acasă – la Muzeul „Corneliu Miklosi”, de la ora 19.
Timișoara Refugee Art Festival – Flash Mob & Pian „With Ukraine. With Refugees” – în Piața Libertății, de la ora 20.
Concert lansare album Antiteză | Dincolo De Ziduri – la Casa Tineretului, de la ora 20. Bilete se găsesc online AICI și la locație în ziua concertului. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au intrare liberă.
Prețul vinului – ieftin vs. scump – la The Wine Guy, de la ora 20.
Așteptându-l pe Brâncuși #3 – în Piața Unirii, de la ora 20.
-
Așteptându-l pe Brâncuși joi de joi, am întâlnit mulți, foarte mulți oameni dornici să-l aștepte împreună cu noi. Unii dintre ei nu știau că expoziția Brâncuși va veni la Timișoara. Alții, nici măcar nu auziseră de Brâncuși. Celor mai mulți, etnosculpturile șe amintesc de copilărie, de bunici și le stârnesc povești. Așa că unii dintre ei au rămas trei ore cu noi, , Așteptându-l pe Brâncuși. Așa, am știut o dată în plus că este important și bine să fim aici, în stradă, cu etnosculpturile. La final, am bătut jucat Sperie-ciorile și am bătut etno- toacele.
-
În avanscena expoziției Brâncuși la Timișoara, artistul vizual Mihai Donici inaugurează un proiect de 20 de expoziții de etnosculptură care prefigurează lumea formelor brâncușiene. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 5 luni și va cuprinde expoziții de 3 ore la monolitul din Piața Unirii, în fiecare joi, între orele 19:00-22:00. Expozițiile sunt concepute evolutiv, piesele expuse fiind, pentru fiecare eveniment, altele, rezultând configurații plastice mereu diferite.
Hangover Thursday – la Berărescu, de la ora 20. Locurile sunt limitate. Rezervări, AICI.
JAMzz x Aethernativ – la Aethernativ, de la ora 21.
CEITREI – la Nemesis Art Club, de la ora 21.
Joie de Karaoke! cu dj Edi Niculescu – în Josefin Pub, de la ora 21. Intrarea este liberă.
Concert Ana Teodora – la The 80’s Pub, de la 21:30. Intrarea este liberă.
Cocolicious Thursdays – la Casa del Retro, de la ora 22.
Black Party – în Like Pub, de la ora 22. Intrarea este liberă pentru fete și 10 lei pentru băieți.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
- Expoziții temporare: Război în Ucraina și „Spre calea oarbă: comunism și dictatură în Albania (1944-1991)” – până în 28 iunie
Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”
- Expoziție temporară „Pareidolic patru-Premoniții” – lucrări realizate de Corina Balintoni, Casa Tineretului;
- Expoziție temporară ,,Un copil și o poveste” lucrări realizate de copii, American Corner.
Muzeul Național al Banatului
- Expoziția permanentă „Ștefan Popa Popa’s”, Bastion Maria Theresia;
- Expoziția permanentă „Istoria militară a Banatului”, Bastion Maria Theresia, parter;
- Expoziția temporară „PRINȚ ȘI SULTAN. Decenii de război și fronturi fluctuante la hotarele sublimei porți”, Bastion Maria Theresia, mansarda B1;
- Expoziția temporară „Ciprian Porumbescu 170. O viață, o epocă, un ideal”, Bastion Maria Theresia;
- Expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele”, Bastion Maria Theresia, mansarda B2;
- Expoziție temporară „Epoca Frumoasă” – ilustrații realizate de copii, Bastion Maria Theresia, hol, etaj I;
- Expoziția „Îndrăgostiți de Amintiri”, Bastion Maria Theresia, hol, etaj I;
- Conferința „Seri de poveste la muzeu”- Cornești. Povestea celei mai mari fortificații preistorice din Europa. Invitat, Andrei Bălărie, ora 18:00, Bastionul Maria Theresia, sala de Pedagogie Muzeală, etajul I.
Muzeul Național de Artă Timișoara
- MNArT Open View: „Încălzirea globală-problemă rezolvată” de Megan Dominescu;
- Expoziția temporară „Timișoara – portretul unui oraș”;
- Expoziție „Apogeul Artei Preistorice Europene Cultura Cucuteni”;
- Bienala Art Encounters , ediția a V-a;
- Expoziția temporară „Pictori germani din Banat”, Galeria L;
- Expoziția permanentă „Artă Bănățeană și Artă Modernă Românească”;
- Expoziția permanentă „Artă Europeană” – Fondul Ormos Zsigmond;
- Expoziția permanentă colecția „Corneliu Baba”;
- Expoziția permanentă ”Laborator restaurare-conservare”.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara
- Expoziția etnografică permanentă – ceramică, țesături, port, podoabe – Sala de expoziție permanentă;
- Expoziție temporară foto-documentară „Patrimoniu bănățean”, Sala de expoziție permanentă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!