Ierbar cianotipic – workshop sci-art pentru copii – la MV, de la ora 12, în perioada 22-29 iulie. Participarea este gratuită, dar necesită înscrierea în prealabil, prin completarea următorului formular, AICI.
-
În cadrul acestui atelier, copiii vor învăța despre procesul fascinant al cianotipiei, o tehnică fotografică veche care utilizează lumina soarelui pentru a crea imagini unice și spectaculoase. Vom explora împreună diferite plante, flori și frunze, învățând despre formele și texturile lor uimitoare.
-
Aventura noastră va începe cu o scurtă plimbare în natură, unde copiii vor fi încurajați să observe și să colecteze plante și flori care îi inspiră. După ce vom avea colecția specială de plante și flori, vom trece la partea creativă, iar copiii vor avea ocazia să își folosească imaginația și creativitatea pentru a crea propriul ierbar cianotipic. Vom învăța cum să așezăm delicatele noastre descoperiri naturale pe hârtie cianotipică și să le expunem la lumina soarelui pentru a obține imagini unice, albastre și pline de farmec.Cianotipia este una din cele mai vechi tehnici fotografice și totodată una dintre cele mai simple de realizat nefiind nevoie de multe soluții și nici de o camera întunecată pentru a crea imagini spectaculoase și de un albastru de prusia foarte plăcut.
Atelier de peisagistică – la Biblioteca Universităţii Politehnica, de la ora 12. Înscrieri, AICI.
-
Spațiile care îți încarcă bateriile, care te transpun în natură și te fac să petreci timpul în aer liber, sunt spații cât mai naturale și cu calități ambientale.Dar cum ajungem să avem astfel de locuri în campus? Despre asta vom discuta la atelierul de peisagistică #uptcampuscreativ, susținut de peisagistul Silivăşan Marius. Scopul acestui atelier este înțelegerea conceptelor sustenabile de amenajare peisajeră a spațiilor verzi urbane și propunerea unor intervenții minimale în cadrul campusului UPT, integrate în mediul urban și în același timp responsabile față de utilizatorii non-umani.
-
Alături de peisagistul Silivăşan Marius, vom vorbi despre:
-
amenajări peisagere care folosesc cu atenție resurse naturale și materiale
-
atelierul va exemplifica tipuri de vegetație folosită în cadrul acestor amenajări, modul în care diferite specii pot fi armonizate,dar și dezavantajele în folosirea vegetației cu mentenanță limitată și modul în care acestea pot fi combătute
-
-
Mai mult, pe parcursul atelierului vom realiza un proiect de amenajare a unor buzunare urbane verzi din campusul UPT, care va fi executat prin 2 ateliere participative în luna octombrie.
Mental Health Photovoice Workshop – la FITT Timișoara, de la ora 14.
Expoziție Valeriu Sepi / László Mátyás – la Art-Hoc, de la ora 18.
-
Această expoziție este un moment de celebrare a unei prietenii care a început prin și de dragul artei și a continuat timp de decenii și în plan personal. Doi artiști, două limbaje de exprimare artistică diferite, o relație de prietenie, o expoziție, un mesaj comun. Prin tehnici mixte si pe diferite tipuri de suport, de la hârtie manuală până la pânză, prin desen și prin pictură reiese ideea îngrădirii artistului și a limitelor sale de exprimare, dar și ceea a eliberării prin biruiță și muncă continuă.
-
Valeriu Sepi este născut la Reșița în 1945 și este un artist cunoscut și îndrăgit atât în sfera artelor vizuale, cât și în cea muzicală. Cu o experiență artistică de peste 50 de ani, Valeriu Sepi a fost activ de-a lungul timpului în arii diverse precum design, pictură murală, inginerie, muzică, actorie și coregrafie. Este un artist cu o vastă activitate expozițională, atât în țară, cât și peste hotare. A fost profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda și Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. Actualmente este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, oraș în care trăiește și lucrează.
-
László Mátyás este născut la Petroșani în 1967. A absolvit Academia de Artă din Cluj-Napoca în 1996. A înființat în 1997 „Studio Mathias Paper”, atelier de hârtie manuală și tipar. În prezent este doctorand la Universitatea de Artă și Design din Cluj. A participat la numeroase expoziții și ateliere de creație atât în țară la Deva, Petroșani, Cluj, Timișoara, Sf. Gheorghe, Tg. Mureș, cât și în străinătate la Szolnok, Budapesta, Sarajevo, Miskolc, New York și Dubai.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
În zilele de luni, toate muzeele sunt închise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!