Ping pong în sesiune – la Biblioteca Universităţii Politehnica (sala multimedia 1 de la etajul 4), de la ora 9. Participare liberă.
Strada Fără Nume – la Facultatea de Muzică și Teatru, de la ora 9.
-
Strada Fără Nume este un proiect inovator care promovează cercetarea artistică, dezvoltarea abilităților și comunitatea artistică. Prin activități de coproducție, cooperare și schimb de experiențe în domeniul muzical și literar, proiectul aduce o nouă viziune asupra artei și a spațiilor urbane. Concentrându-se pe medierea și incluziunea culturală, Strada Fără Nume dorește să aducă arta în viețile tuturor, construind un oraș mai vibrant și divers.
-
𝐒𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐍𝐮𝐦𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 𝐢̂𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚̆:𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 “𝐒𝐩𝐨𝐤𝐞𝐧 𝐖𝐨𝐫𝐝”: dezvoltarea abilităților de lectură publică ale tinerilor poeți români prin organizarea de ateliere educaționale interdisciplinare, spectacole și jam sessions cu poeți români, poeți și mentori din Europa. În cadrul atelierelor educaționale, 15 poeți tineri din diferite orașe din România vor fi selectați prin acest apel deschis la nivel național și 3 poeți străini cu experiență, 4 muzicieni/instrumentiști locali, vor petrece o săptămână în Timișoara, unde împreună vor crea și dezvolta spectacole de tipul „spoken word” în regim de co-producție𝐒̗𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐕𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐉𝐚𝐳𝐳: oferă lecții, experiențe și oportunități de spectacole, fiind o invitație deschisă la co-creare și co-participare, dar și o ocazie pentru muzicieni de toate vârstele să învețe jazz și muzică improvizată de la unii dintre cei mai buni muzicieni și educatori din Marea Britanie.*Proiectul Strada Fără Nume “Școala de Vară de Jazz” se adresează muzicienilor cu un nivel mediu spre avansat, cu 30 de locuri, dintre care 10 sunt rezervate pentru studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru.𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬-𝐮𝐫𝐢 în perioada 30.06 – 2.07, conduse de artiști prezenți pe scena JAZZx.
Instalația „Lumina dimineții îmi place cel mai tare” – la Bastionul Therezia Galeria 1 (fosta Calpe), poate fi vizitată în perioada 28-30 iunie, în intervalul orar 16-20. Intrarea este gratuită.
- Instalaţia va fi găzduită de HEI – House of European Institute, în cadrul programului Circular Cultures.
Zona gri – la Teatrul Basca, de la ora 18.
- Interviuri înregistrate încearcă să contureze o imagine a țesăturii sociale din perspectiva relațiilor emoționale. Zona gri va fi punctul de pornire într-o dezbatere pe marginea felului în care ne proiectăm emoțiile în societate.
Flori, pietre și alți demoni, Areal Dans – la Teatrul Național Timișoara, de la ora 20.
- Spectacolul de dans contemporan „Flori, pietre și alți demoni” deschide evenimentul D.A.N.C.E™ | Dance. Artists. Network. Conference. Encounter.
-
Trei coregrafi devin pe rând performeri, comentatori, generatori de situații absurde și alte întâmplări aleatorii, fac declarații și participă într-un striptease emoțional în care publicul este invitat să plece alături de artiști, într-o explorare a sinelui și a problemelor generate de emoții, capitalism și represiuni ale societății contemporane. „Flori, pietre și alți demoni” este un performance colectiv născut dintr-o călătorie în inconștientul creatorilor săi. Metaforă a experienței umane, spectacolul este o călătorie în temele universale ale traumei, iubirii și (dez)organizării.
-
Reprezentația va fi urmată de o discuție cu publicul despre creația colectivă prezentată dar și despre starea dansului contemporan în contextul social și cultural în care trăim.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
- Expoziții temporare: Război în Ucraina și „Spre calea oarbă: comunism și dictatură în Albania (1944-1991)” – până în 28 iunie
În zilele de luni, toate muzeele sunt închise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!