Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT” – de la ora 9. Programul pentru marți îl găsiți AICI.
Workshop de mișcare pe bază de înscriere prealabilă „Energy in action” – în sala studio a Teatrului Maghiar de Stat, de la ora 10.
Irina Dragomir, în vizită la Timișoara! – la Castelul Huniade, de la ora 10. Intrarea este gratuită.
-
Din București la Timișoara și apoi în toată țara! Superstarul artei contemporane, Irina Dragomir, va avea prima expoziție în orașul de pe Bega. Ne bucurăm că putem să aducem una dintre cele mai de succes expoziții marca Art Safari în Timișoara.Expoziția „Roșu, galben și albastru”, curator Alexandru Rădvan, poposește între 24 septembrie și 24 octombrie la Castelul Huniade, Sala de Marmură.
- Un teaser al expoziției găsiți în magazinul Lidl de pe strada Simion Bărnuțiu, nr. 28, unde puteți admira, în perioada 24.09-24.10, pe lângă lucrări de Irina Dragomir, și opere ale altor artiști mari, precum Constantin Piliuță.
- Program de vizitare:
marți-duminică (10:00-18:00).
- Doru Căstăian este profesor de ştiinţe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, profesor asociat de gândire critică şi bioetică la Facultatea de Istorie, Filosofie şi teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
- Acest eveniment face parte din seria „Conectați la viitor”, serie care are ca scop popularizarea științei (cu precădere științele exacte), prin intermediul realizării unui dialog interactiv între un moderator, public și unul sau mai mulți specialiști din cadrul facultăților și din comunitatea științifică națională și internațională. Temele alese pleacă de la probleme de interes pentru comunitate discutate în media.
Spectacolul de teatru „O scrisoare pierdută” – la Teatrul Național, Sala Mare, de la ora 19. Bilete găsiți AICI.
Stand-up comedy/Open mic – Seara amatorilor – la M2 – event venue! – Piata Iancu Huniade, Nr. 2, de la ora 19. Intrarea este liberă.
- Șansa oricărei persoane să vadă cum e să faci comedie pe o scenă adevărată cu un public real și feedback instant. Fiecare participant are la dispoziție 5 minute să își testeze materialul.
- Daca ești interesat să urci pe scenă, scrie-i MC-ului (openmic.timisoara@gmail.com) și vei putea urca la următoarea ediție.
Cafeneaua Sportivă Timișoreană | Subiect: Stadionul din Buziașului – la D’arc, de la 19:20.
Marți ne întâlnim la D’arc în Unirii pentru o nouă ediție a cafenelei sportive. Una pe o temă extrem de importantă pentru viitorul fotbalului timișorean – stadionul din Calea Buziașului. Vin alături de noi reprezentanți ai firmelor care au realizat proiectul noului stadion, pentru a-l prezenta suporterilor și pentru a răspunde întrebărilor voastre. Fiecare întrebare trebuie să își primească răspunsul cuvenit. Respectați Timișoara și vocile să le unim!
Timișoara: Stand-up Comedy cu Dan Țuțu – Relații de succes – la Cinema Victoria, de la 19:30. Bilete găsiți AICI.
Concert White Mahala & DJ ZoleeVee @ Săptămâna de inițiere la UVT – de la ora 20. Intrarea este liberă.
Marțea Studențească – în Like Pub, de la ora 22. Intrarea este liberă.
Instalația Symphony of Donbas – Bastion 3 (Timișoara, str. Hector, nr. 1). Intrarea este liberă.
-
Symphony of Donbas este un derivat al filmului documentar cu același nume, un proiect în lucru al autoarei Elena Rubashevska. Respectând structura unei simfonii, documentarul prezintă povestea patrimoniului industrial al Donbasului, în patru subcapitole, care evidențiază patru comori naturale/industriale principale ale Ucrainei: Povestea cretei, Povestea sării, Povestea cărbunelui și Povestea metalului.
-
În cadrul Festivalului Cămine în mișcare 2023, Symphony of Donbas propune publicului o instalație multimedia alcătuită din patru elemente, care prezintă povești culese în timpul cercetării întreprinse de autoare în Donbas, invitând participanții să descopere identitatea unică a regiunii, adesea stigmatizată. Imaginile prezentate în cadrul proiectului au fost surprinse în timpul ultimei vizite ale artistei în Donbas, chiar înaintea izbucnirii războiului din Ucraina. Astăzi, multe dintre locurile surprinse în imaginile Elenei Rubashevska nu mai există.
-
Instalația poate fi vizitată zilnic, între orele 13:00 – 19:00, până în 30 septembrie 2023.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportarea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
Centrul Multifuncțional Bastion
- Expoziție temporară „Ipostaze 2”;
- Expoziție temporară „Itinerarii oscilante”, Centrul Info.
Muzeul Național al Banatului
- Vernisaj expoziție „Roșu, galben și albastru”, Castel Huniade, Sala de Marmură, ora 18:00.
Muzeul Național de Artă Timișoara
- Vernisaj expoziție „Soarele Albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie”, ora 18:00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!