Expoziția „[Pride TM] tabachera cu scorpion” – la Bastionul Theresia, de la ora 17.
-
Expoziția pornește de la romanul Scorpionul (Der Skorpion), publicat în perioada interbelică de scriitoarea germană de origine română Anna Elisabet Weirauch (1887-1970).
-
Romanul este un punct de pornire în formularea unei perspective mai ample asupra imaginii lesbienei, și în baza acestuia am dezvoltat o expoziție multidisciplinară și multimedia ce ia forma unui demers activist, ce navighează cu grijă narațiuni absente sau puțin cunoscute în cultura locală, care încă se regăsesc în actualitate.
-
Prin Tabachera cu scorpion – o călătorie vizuală intr-un roman queer, ne imaginăm o călătorie printre ideile romanului, în care autoarea propune o incursiune subiectivă formulată prin metoda suprarealistă a hazardului obiectiv într-un univers “lesbian” din alte timpuri și alte locuri, extins și actualizat pe mai multe planuri cu nuanțe din zilele noastre. Hazardul obiectiv a fost invocat de suprarealismul istoric, ca metodă creativă bazată pe o întâlnire cu o cauză externă al cărei impact emoțional generează o pasiune.
Seară de board games în parc – în Parcul de la Facultatea de Mecanică, de la ora 17.
„Ce poți să aduci cu tine? Pătură, pernă, orice poate fi folosit ca și spațiu de picnic. Mâncare, snacks-uri, sucuri, ceaiuri, cafeluțe sau orice îți face bine la stomac. Boardgames-urile din colecția personală pe care s-a așezat praful. Voie bună și prieteni. Dacă nu găsești, nu e nicio problemă, le aducem noi!”, spun organizatorii.
Summer Picnic – în Parcul Karlsruhe, de la ora 18.
-
„Picnic în care putem împărtăși mâncare din diferite culturi și povești de călătorie din viețile noastre, pentru a experimenta o mică evadare prin aceste experiențe! Adu-ți propriile gustări, poți aduce mâncare din cultura ta pentru a împărți, dar cel mai important, adu-ți poveștile și energiile pozitive!”, spun organizatorii.
Expoziție Valeriu Sepi / László Mátyás – la sediul Art-Hoc din Timișoara, Piața Unirii nr 6 (Casa cu Lei), de la ora 19.
-
Expoziția poate fi vizitată până în 3 august 2023, de miercuri până vineri 18:00 – 20:00, sâmbăta și duminică 16:00 – 18:00.Această expoziție este un moment de celebrare a unei prietenii care a început prin și de dragul artei și a continuat timp de decenii și în plan personal. Doi artiști, două limbaje de exprimare artistică diferite, o relație de prietenie, o expoziție, un mesaj comun. Prin tehnici mixte si pe diferite tipuri de suport, de la hârtie manuală până la pânză, prin desen și prin pictură reiese ideea îngrădirii artistului și a limitelor sale de exprimare, dar și ceea a eliberării prin biruiță și muncă continuă.
-
Valeriu Sepi este născut la Reșița în 1945 și este un artist cunoscut și îndrăgit atât în sfera artelor vizuale, cât și în cea muzicală. Cu o experiență artistică de peste 50 de ani, Valeriu Sepi a fost activ de-a lungul timpului în arii diverse precum design, pictură murală, inginerie, muzică, actorie și coregrafie. Este un artist cu o vastă activitate expozițională, atât în țară, cât și peste hotare. A fost profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda și Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. Actualmente este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, oraș în care trăiește și lucrează.
-
László Mátyás este născut la Petroșani în 1967. A absolvit Academia de Artă din Cluj-Napoca în 1996. A înființat în 1997 „Studio Mathias Paper”, atelier de hârtie manuală și tipar. În prezent este doctorand la Universitatea de Artă și Design din Cluj. A participat la numeroase expoziții și ateliere de creație atât în țară la Deva, Petroșani, Cluj, Timișoara, Sf. Gheorghe, Tg. Mureș, cât și în străinătate la Szolnok, Budapesta, Sarajevo, Miskolc, New York și Dubai.
Seara folk – în Parcul Carmen Sylva, de la ora 19.
-
„Dacă îți surâd versurile, muzica bună și oamenii faini, te invităm să petrecem seara de marți împreună pe acorduri de chitară și folk. Condiții de participare: nu sunt, nu suntem profesioniști, poți veni și dacă nu ai o voce foarte bună. Pentru un confort sporit, dacă poți, du cu tine o pătura, pernă sau ceva pe care să te așezi. După ce ne-am delectat cu muzica, cei care dorim vom merge la o înghețată în centru”, transmit organizatorii.
50% off Tuesday – în D’arc, de la ora 19. Rezervări la +𝟒𝟎 𝟕𝟐𝟐 𝟖𝟗𝟏 𝟎𝟖𝟓. Dresscode: Smart Casual.
Panorama Cinematografică: Scurt Circuit în Filmul Românesc – la UVT, de la ora 20, în perioada 3-5 iulie. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
- 04 Iulie
ora 16:00 – Alice T. (2018) regia Radu Muntean
ora 18:00 – Întregalde (2021) regia Radu Muntean
Seara începe cu o călătorie emoționantă în lumea adolescentei Alice, în filmul ALICE T. În continuare, ne îndreptăm către munții Întregalde, unde prietenii, eroismul și empatia sunt puse la încercare într-o poveste tulburătoare în ÎNTREGALDE. Vino să descoperi cum generozitatea poate fi o călătorie în sine.
Pescărușul – The Seagull | Spectacol Japonez – la Teatrul German de Stat, de la ora 20. Bilete găsiți AICI.
- Într-un conac situat pe malul unui lac, la țară, se desfășoară povestea unui tânăr cu aspirații de scriitor și o tânără ce visează să devină actriță, în cadrul mai larg al adulților din jur.
- Conform regizorului Masahiro Yasuda, spectacolul este o confruntare între „omul de paie”, care duce o viață plictisitoare, și „omul viu”, care își dorește să schimbe lumea. Dacă omul este, prin definiție, o ființă vie stăpână pe propriul destin, la începutul spectacolului, doar Treplev, Nina și Mașa intră în această categorie.
- Mai mult decât o adaptare a uneia dintre cele mai reprezentative piese cehoviene, acest spectacol este o nouă dovadă a versatilității incredibile a stilurilor teatrale nipone convenționale.
- Spectacol prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română și engleză
- Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani
Summer Tropical Party – la Berărescu, de la ora 20. Rezervări, AICI.
Pilates la firul ierbii, adică în parc – în Parcul Justiției, de la ora 20.
- „Țin ambele ședințe deodată: prenatal și postnatal. Voi ghida diferențiat pe anumite exerciții astfel încât antrenamentul să fie cu efect și să ne prindă bine tuturor. Rugămintea mea este să vă aduceți salteluța de acasă, dar dacă vreți să participați și nu aveți salteluță, pot să aduc eu.
- Costul ședinței este de 50 de lei în varianta prenatală (include miniședința foto cu numărul săptămânii de sarcină) și 30 de lei pentru celelalte participante.
- Pentru înscriere vă rog să îmi scrieți mesaj privat”, spune organizatoarea. O găsiți AICI.
Stand-Up Comedy Open Mic – la Nemesis Art Club, de la ora 21. Intrarea este liberă.
- Șansa oricărei persoane să vadă cum e să faci comedie pe o scenă adevărată cu un public real și feedback instant. Fiecare participant are la dispoziție 5 minute să își testeze materialul.
- Daca ești interesat să urci pe scenă, scrie-i MC-ului (openmic.timisoara@gmail.com) și vei putea urca la următoarea ediție.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
Citiți principiile noastre de moderare aici!