Atelier de lectură pentru copii „Pe urmele Micului Prinț” – la Librăria La Două Bufnițe din Piața Unirii, de la ora 18.
Alături de Alina Iga, fondatoarea Cufărului cu povești, copiii vor descoperi cartea „Micul Prinț”, scrisă de Antoine de Saint-Exupéry. O poveste extraordinar de emoționantă despre iubire, prietenie și promisiuni, despre cum să crești fără să pierzi misterul și curajul copilăriei. Prin această activitate ne dorim să promovăm cultura scrisă în rândul copiilor. „Efectele Cititului cu voce tare sunt foarte puternice asupra dezvoltării personalității copiilor. Ei au șanse sa dezvolte relații mai strânse cu cei din jur, abilități de concentrare mai bune, stăpânire de sine și rezilienta emoțională mai mare. Cititul cu voce tare aduce bucurie, implicare și conectare profundă, atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulti”, împărtășește Alina Iga. Pentru o bună organizare, vă invităm să completați ACEST formular.
NeuroSocial: O seară socială pentru persoane ADHD, Autistiști, AuDHD și HSP – în Reciproc, de la 18:30.
„Vom petrece o seară între noi, discutând despre orice subiect și împărtășind experiențe de viață în toată amploarea lor. Dacă dorești să stai în tihnă și să observi, nu este nicio problemă. Te poți relaxa și să te bucuri de atmosfera primitoare. Board games, table, șah sunt disponibile pentru cei care doresc să se alăture activităților în alt mod. Pentru a respecta intimitatea și confortul participanților, rugăm pe apartinatorii și membrii familiilor persoanelor neurodivergente care nu se identifică drept neurodivergente să ofere spațiul necesar celor dragi pentru a fi alături de noi, fără intervenția directă sau observarea lor pe parcursul întâlniriiTe poți înscrie aici să primești reminder în fiecare săptămână înainte de eveniment, AICI.
Programul este unul liber, cu accent pe socializare și interacțiune între persoane cu minți și experiențe de viață similare și diferite”, spun organizatorii.
SIMBIOZE | Zona Kinestezică – Atelier de explorare senzorială prin mișcare – în Parcul Botanic, de la ora 19. Participarea la atelier este gratuită, prin înscrierea la adresa noirecream@gmail.com.
-
În perioada 𝟓-𝟗 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 proiectul 𝐒𝐈𝐌𝐁𝐈𝐎𝐙𝐄 aduce un atelier de mișcare adresat publicului larg, coordonat de coregrafa Timea Kovács. 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐊𝐢𝐧𝐞𝐬𝐭𝐞𝐳𝐢𝐜𝐚̆ va avea loc în Parcul Botanic din Timișoara și are la bază exerciții simple de improvizație de dans, pornind de la experiențe senzoriale bazate pe ascultare și senzații kinestezice.
-
Folosind instrumentele dansului contemporan, ale improvizației și ale ascultării, în fiecare zi vor fi urmărite și cercetate diferite teme:
- 6 Iunie: Symbiotic Bodies
-
7 Iunie: Resting Efficiency
-
9 Iunie: Togetherness / Dreaming into Nature
-
„În cadrul atelierului explorăm relația dintre natura corpului și cea a spațiului exterior – Parcul Botanic. Parcurgem spații și ne luăm timp pentru a observa cu blândețe, ca să ne inspirăm și să ne odihnim în natură și în teritoriul corpului nostru. La început, luăm perspectiva umilă de a observa viața plantelor de aproape, practicăm diferite calități ale atenției, ne ascultăm interesele și nevoile. Observăm ceea ce se întâmplă în fața ochilor noștri, în spatele urechilor, sub tălpile noastre. Și ascultăm în paralel natura care ne vorbește și ne poate fi un aliat. Continuăm prin procesarea experienței în mișcare, exerciții de embodiment, scriere automată și storytelling”, spune Timea Kovács despre atelier.
THE DIARY OF A SLEEPING MUSE – la Casa cu Iederă, de la ora 19.
- Forme, siluete, fizionomii integrate într-un registru stilistic propriu recontextualizează un dialog atemporal prin calitatea emoțională a culorilor. Imaginea vizuală rezultată în urma demersului creativ este o fuziune dintre grafică de șevalet, gravură experimentală și modelaj. Reprezentările grafice reductive de portretizare sintetizează trăsăturile chipului printr-o linie gestuală.
Spectacol de teatru “God by Woody Allen” – În Spatele Casei, de la ora 20. Sugestie donație: 20 de lei.
-
„Suntem doi greci antici în Atena şi urmează să vedem o piesă pe care am scris‑o eu şi în care joci tu, şi ei sunt de prin complex sau un loc la fel de groaznic, şi se uită la noi în piesa altcuiva. Dacă sunt şi ei personaje în piesa cuiva? Şi cineva se uită la ei? Sau dacă nu există nimic şi noi suntem doar visul cuiva? Sau, şi mai rău, dacă numai grasul ăla din rândul trei există?”.
Yoga in the Library – în Biblioteca Universităţii Politehnica, de la ora 20.
Shotest party – în Like Pub, de la ora 22. Intrarea este liberă pentru fete, iar pentru băieți este 10 lei.
Marțea Studențească – în Like Pub, de la ora 22. Intrarea este liberă.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
- Expoziții temporare: Război în Ucraina și „Spre calea oarbă: comunism și dictatură în Albania (1944-1991)” – până în 28 iunie
Citiți principiile noastre de moderare aici!