Oglinda de lemn II – în Parcul Regina Maria, de la ora 9, în perioada 27 iunie – 26 august. Accesul este liber.
-
Asociația Biserici Înlemnite, aduce în discuție patrimoniul din lemn, rădăcina uitată a culturii noastre. Prin acest proiect dorim să amintim că suntem partea din marea familie Europeană a civilizației lemnului.
-
Proiectul cultural Oglinda de lemn II pune în discuție a valoarea patrimoniul cultural din lemn ca mediator(conector) între: trecut – prezent, culturile locale – culturile europene, societatea rurală – urbană, meșteșug – arta contemporană, patrimoniu material – imaterial, loc – peisaj cultural, oameni cu diferite profesii – vârste – accesibil și incluziv pentru categorii vulnerabile.
„Prin acest proiect, propunem publicului larg o serie diversă de evenimente, desfășurate în proximitatea structurii șarpantei bisericii de lemn de la Povergina, care va parcurge drumul Povergina – Timișoara – Povergina și va servi drept „cadru” al activităților, atât în mediul urban (Parcul Regina Maria), cât și în mediul rural. Prin activitățile numeroase și diverse pe care le propunem, invităm participanții să reflecteze atât asupra importanței patrimoniului de lemn pentru comunități, cât și asupra unor soluții concrete de salvare a patrimoniului de lemn și a posibilităților de valorificare a acestuia, alături de specialiști din domeniu, din țară și din străinătate precum și de reprezentanți ai autorităților decidente”, spun organizatorii.
Atelier de dialog patrimonial cu copii – în Parcul Regina Maria, de la ora 9.
Tururi ghidate PURPLE GLOW – la Ornella Studio Design (din clădirea Office 700, str. Gh. Lazăr nr.9 Timișoara), de la ora 15, în perioada 7-11 august.
În timpul acestui tur, artistul și fotograful Silviu preda vă va prezenta lucrările sale expuse în galerie și vă va împărtăși inspirația și ideile din spatele creațiilor sale. Înainte de a începe, vă rog să vă asigurați că aveți timpul necesar pentru a explora și a aprecia cu atenție fiecare lucrare și povestea din spatele ei. Dacă doriți să faceți întrebări pe parcurs, nu ezitați să o faceți. Artiștii se bucură să împărtășească cu pasiune experiențele și procesele lor creative. Înțelegerea profundă a artei poate fi extrem de captivantă și poate deschide noi perspective asupra modului în care interpretăm lumea din jurul nostru.
Instalație de artă contemporană – în Parcul Regina Maria, de la ora 18.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
În zilele de luni, toate muzeele sunt închise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!