Săptămâna PSI la Timișoara – în perioada 6-12 noiembrie, de la ora 19.
-
Cum recunoaștem criza vârstei mijlocii și cum ieșim din ea mai întregiți și mai echilibrați? Ce emoții se ascund în spatele mâncatului excesiv și cum ostoim „foamea” de iubire și atenție? Ce facem cu minciunile care apar în viața de cuplu? Dar cu secretele din terapie? Cum putem deveni niște părinți „suficient de buni” în epoca parentingului perfect? Ce e în mintea pisicilor noastre atunci când se transformă din niște ființe caline în niște tigri amenințători?
-
Noua ediție a Săptămânii Psi vă invită în 10 orașe din țară la 34 de ateliere animate de psihoterapeuți și profesori universitari. De la ei veți afla care sunt cauzele depresiei, la ce ne ajută anxietatea, cum poate fi îmblânzit sabotorul interior, dar și de ce sunt utile certurile în cuplu sau cum puteți ajuta copiii să-și construiască o stimă de sine sănătoasă. Dintre cărțile care stau la baza acestor ateliere, amintim trei titluri apărute în această toamnă la editura Trei: Mijlocul vieții. Între echilibru și dezechilibru (Silviu Dragomir), Emoții în farfurie. Cum să faci pace cu tine și cu farfuria ta (Ancuța Coman-Boldișteanu) și Nebuni după pisicile noastre nebune (Claude Béata).
-
Săptămâna PSI este un eveniment organizat de editura Trei în colaborare cu librăriile Cărturești. Atelierele de psihologie încep de la ora 19.00 și au loc în București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Piatra-Neamț, Timișoara, Craiova, Ploiești și Constanța. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.
-
Marți, 7 noiembrie, ora 19.00
Autoblamarea – învață să fii bun cu tine
Psihoterapeut: Eugen Jurcă
Carte recomandată: Autoblamarea. Învață să fii bun cu tine – Julia Buenoonibile.
Salonul Național de Fotografie „FOTOGEOGRAFICA 2023” – la UVT, de la 18:30.
- Nu rata prezentarea catalogului „Fotogeografica 2023”, care conţine mesajul doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, fotografiile premiate la cele trei secțiuni ale concursului: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, în categoriile elevi/studenți și open (expo online www.fotogeografica.ro).
- Expoziția este deschisă publicului în perioada 7 – 20 noiembrie 2023, oferindu-ți o incursiune vizuală în bogăția culturală și naturală a României. Descoperă România prin ochii artiștilor tineri și consacrați și fii parte din această mișcare-fenomen ce promovează identitatea românească într-un mod unic și captivant!
Jam Session – la Nemesis Art Club, de la ora 21. Intrarea este liberă.
RECITAL EDUCATIV | Coloane sonore din filme celebre (12-18 ani) – la Sala Capitol, de la ora 15. Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul, la casierie și pe myticket.ro, AICI.
- Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara, condus de maestrul IOSIF TODEA va interpreta coloane sonore din filme celebre.
- Soliști vor fi soprana BIANCA MIHĂESCU, mezzosoprana ANA KUI și baritonii ALEXANDRU ȘUCA și ANTONIU MARC.
- Vârsta recomandată, dar nu obligatorie, este de 12-18 ani.
-
Echilibrul organismului în totalitatea funcțiunior sale previne burnoutul și menține un flux productiv de gândire și acțiune, în contextul unei stări generale de bine fizice și mintale. Ușor de zis, greu de făcut – vom fi deseori tentați să căutăm starea de bine în excese! În lipsa dozării corecte, mâncarea, sportul, munca și orice altă metodă de reechilibrare se pot transforma din remediu în otravă.
-
Cum poate fi hrana noastră medicament și nu otravă? Cum putem folosi mișcarea și sportul pentru asigurarea vitalității și stării de bine, fără să devină dependențe? Există o strategie mai largă pentru a folosi eficace aceste mecanisme de reeechilibrare fără sa trecem pragul unui nou dezechilibru?
-
Căutam răspunsuri împreună cu:Dr. Michaela Stein, Medical Director Corporate Health, Health Hunter și CEO Metabolic Balance România
Conf. Dr. Magdalena Mititelu, Doctor în Biochimie clinică, UMF Carol Davila București
Mircea Dragu, Psihoterapeut cognitiv-comportamentalModerator:
Valeriu Lingurar, Director Marketing-Vanzari, Health Hunter -
Conferințele Health Hunter își propun să deschidă un dialog activ între decidenții și angajații din companii, care sunt preocupați de sănătate ca sursă a motivației și productivității, și diverși specialiști în sănătate fizică și mintală.
-
Taxă participare: 100 lei
-
Pentru a limita risipa de hârtie, accesul se face prin verificarea biletului sau dovezii plății pe telefon. În limita locurilor disponibile, vor putea fi achiziționate bilete și la intrare.
#𝐔𝐏𝐓𝐂𝐚𝐦𝐩𝐮𝐬𝟏𝟎𝟎: 𝐎 𝐬𝐞𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 – la UPT, de la ora 17.
- Alătură-te nouă pentru o seară plină de amintiri din istoria Campusului Universității Politehnicii!
- Evenimentul ❞𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐢̂𝐧 𝐑𝐞𝐭𝐫𝐨𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆❞ va fi moderat de cunoscutul scriitor Robert Șerban, absolvent UPT, și reunește oameni importanți care au contribuit la evoluția acestei instituții de învățământ, pentru a împărtăși povești, experiențe și amintiri valoroase.
- Invitații speciali care vor aduce un strop de nostalgie și inspirație în această seară memorabilă sunt:
• Academician Ion Boldea
• Arh. Vlad Gaivoronshi
• Dr. ing. Dan Bedros
• Prof. univ.dr.ing. Horia Gligor
• Gheorghe Ciuhandu
• Prof.univ.dr.ing.Ioan Cartiș
• Prof.univ.dr.ing. Viorel Șerban
• Prof.dr.ing. Viorel Coifan
• Tavi Stăncioiu
• Bogdan Puriș
Serile de 🅼 🆁🆃🅸 devin magice la #ALTFEL Timișoara – la Altfel, de la ora 23.
Chermeza de Marți cu Johny Romano – la Fratelli, de la ora 23. Bilete găsiți AICI.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportarea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
Centrul Multifuncțional Bastion
- Expoziția temporară „Speculum Multiplex”, de Oscar Iustin.
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș
- Expoziție „Opus 25”, artist Linda Saskia Menczel, Galeria Pod.
Muzeul Național al Banatului
- Vernisaj expoziție „Timișoara în gravura europeană, secolele XVI – XVIII”, mansarda B2, Bastion Maria Theresia, ora 18:00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!