EXPO MOBILA TIMIȘOARA – la Centrul Regional de Afaceri Timișoara al CCIAT, de la ora 10, în perioada 8-11 iunie. Intrarea este liberă.
-
EXPO MOBILA TIMIȘOARA se adresează atât celor care doresc să-și achiziționeze piese de mobilier cât și firmelor contractante.
-
EXPO MOBILA TIMIȘOARA reunește producători români și importatori recunoscuți din domeniu, interesaţi să se promoveze pe piața timișeană și să identifice noi parteneri de afaceri.
-
La standurile EXPO MOBILA TIMIȘOARA vor putea fi văzute și achiziționate piese de mobilier din lemn masiv, mobilier de clasă premium, mobilă tapițată, accesorii: bucătării, dormitoare, sufragerii, livinguri, canapele și fotolii, biblioteci, saltele, decoraţiuni pentru amenajările interioare şi exterioare, produse de curățenie, altele.
-
Publicul larg dar și cel profesionist – arhitecţi de interior, designeri de mobilier vor avea mai multe motive care să le trezească interesul pentru EXPO MOBILA TIMIȘOARA:
-
Zeci de stiluri (clasic, modern), variate tipuri de modele și design
-
Gamă variată de mobilier pentru apartament sau casă la curte
-
Mobilier la preţuri de producător, potrivită pentru toate bugetele
-
Consiliere în vederea alegerii celor mai bune piese de mobilier
-
Achiziții pe loc și comenzi la prețuri speciale
-
Launmomentdat în parc – în Parcul Regina Maria, de la ora 11, în perioada 9-11 iunie. Intrarea este liberă.
- Târg de viniluri, de la ora 12.
- Pop Up Fair, de la ora 12.
- Fantasme în Poiana PeriFEERICĂ, de la ora 17.
- Teatru independent, de la ora 19.
Embargo Fest – la Muzeul Satului Bănățean, de la ora 15, în perioada 9-10 iunie, sub motto-ul Remember the 90’s. Bilete găsiți AICI.
-
Tema centrală este dedicată artiștilor consacrați din anii ‘90, invitatul special de anul acesta fiind Dr. Motte (DE), un DJ cunoscut ca fiind fondatorul celui mai mare festival de trance din lume – Love Parade Berlin, care luptă pentru înscrierea culturii techno în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO si organizeaza evenimentele Rave the Planet.
-
Șuie Paparude, cea mai cunoscută trupă de muzică electronică din Romania, va urca pe scena principală a festivalului, alături de alți artiști precum R.O.A., Canaf, Țapinarii, Woodstock Barbies (HU), Zbogom Brus Li (SRB), The Midnight Vortex (UK), tabloul urmând a fi completat de trupe și DJ locali.
Antonin Artaud. Familia Genci, Atelierele – la Fabrica de decoruri, de la ora 16. Bilete găsiți AICI.
Open Doors @ ATG Studio – la Palatul Neptun, de la 17:25.
-
„Ne bucurăm deja de un an de clădirea Băilor Neptun și ne deschidem ușile pentru colegi, prieteni sau simpli curioși. So, vă invităm la un pahar de vin, o focaccia și un pișcot, cu super view de pe balcon. Afterparty în parc. Cheers!”, spun organizatorii.
Retro pe Mal – la D’Arc pe Mal, de la ora 18.
Filme la Cinema Victoria. Bilete și detalii AICI sau la casierie:
- 18:30 – Tițian. Imperiul culorii
- 20:30 – Confort nordic
Vernisaj: Artă în slujba inimilor – la Sala Capitol A Filarmonicii Banatul, de la ora 18, în perioada 30 mai-24 iunie.
- Vernisaj „Artă în slujba inimilor” care are scopul de a susține construirea campusului ACAS adaptat persoanelor cu dizAbilități. EVENIMENT EXPOZITIE ARTA CU VANZARE!
-
„Îl vom avea ca invitat special pe dirijorul Cristian Măcelaru, un nume remarcabil în lumea muzicii, care ne va încânta cu prezența și talentul său desăvârșit. Alături de el, vom avea onoarea să-l întâmpinăm pe Timotei Julei, Reprezentantul României la Jocurile Paralimpice 2023 de la Berlin. Timotei este un exemplu de curaj și perseverență pentru toți copiii cu dizabilități, iar povestea lui va fi o sursă de inspirație pentru toți cei prezenți la eveniment”, spun organizatorii.
Simbioze | Zona Kinestezică – Atelier de explorare senzorială prin mișcare – în Parcul Botanic, de la ora 19.
WePerform – Ora la care nu știam unii de alții / Die Stunde da wir nichts voneinander wußten – la Casa Tineretului, de la ora 19. Intrarea este liberă.
- Spectacol de teatru fizic, nonverbal, al studenților specializării Actorie în limba germană – UVT, în regia lui Florin Vidamski (Germania), pe muzica lui Oleksandr Solokha (Ucraina) și Retro J, cu participarea renumitei mezzosoprane Aura Twarowska.
- Conceptul coregrafic îi aparține Viktoriei Medviedieva (Ucraina)
- Program:
- ora 19:00 / 19.00 Uhr | Atelier de improvizație scenică în limba germană / Bühnenimprovisations-Workshop in deutscher Sprache
- ora 21:00 / 21.00 Uhr | Ora la care nu știam unii de alții, după Peter Handke (Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în 2019) / Die Stunde da wir nichts voneinander wußten nach Peter Handke
Smiling Back at Strangers – 10 years of Lateral ArtSpace [Book Launch] – la The Secret Garden Bookshop, de la ora 19.
- Lansare de carte cu Cristina Curcan, Lucian Indrei, Jan Motyka, Dragoș Bădiță.
- „𝗦𝗺𝗶𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗮𝗰𝗸 𝗮𝘁 𝗦𝘁𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿𝘀” este prima publicație despre Lateral ArtSpace, o inițiativă artist-run din Cluj-Napoca, România. Realizată în 2022, cartea compilează jurnalul vizual al traiectoriei Lateral ArtSpace începând cu înființarea sa în 2012 până în ziua publicației. Cartea își propune să ofere vizibilitate muncii invizibile din spatele unei inițiative artist-run, implicarea socială pe care o presupune și conexiunile umane pe care le hrănește. Este concepută ca un studiu de caz și nu trebuie confundată cu o generalizare a modului în care funcționează spațiile artist-run, ci ca o incursiune într-o inițiativă specifică, într-o țară specifică, într-un moment anume în timp.
- 𝗗𝗿𝗮𝗴𝗼𝘀̦ 𝗕𝗮̆𝗱𝗶𝘁̦𝗮̆, 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗖𝘂𝗿𝗰𝗮𝗻 și 𝗟𝘂𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗜𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 sunt membrii actuali ai Lateral ArtSpace. Lateral ArtSpace este o platformă independentă de artă contemporană inițiată în aprilie 2012, în Cluj-Napoca, ca o platformă experimentală pentru artiști tineri și emergenți, care pune accent pe dialogul dintre artiștii locali și internaționali.
Atelier de nesupunere civică și luptă anti-extractivistă – la Centrul Social Iedera (intrarea este dinspre str. Oituz. Căutați un demisol cu grilaj), de la ora 19. Atelierul este gratuit.
„În criza curentă, ca în toate din trecut, unii se îmbogățesc în timp ce alții suportă costurile. Companiile petroliere, fondurile de investiții, băncile și politicienii conlucrează pentru a extrage profit din viitorul nostru. Aceste forme de extracție deseori se ascund în spatele unor măști: verzi-ecologice, ale securității și protecției, sau ale interesului comun. În realitate, însă, schimbările climatice, războaiele, viitorul incert sunt toate oportunități de a face speculă pentru acești actori. În fața acestei violențe sistemice, organizarea colectivă reprezentă unealtă cea mai durabilă și de încredere prin care putem crea un viitor decent pentru toți și toate. Istoric, drepturile și condițiile mai bune de trai au fost întotdeauna câștigate prin confruntare și luptă. Vrem să ne uităm împreună la acest trecut și să vedem cum arată confruntarea pe subiectul anti-extractivismului astăzi”, spun organizatorii.
Concert simfonic | Dirijor: SANDER TEEPEN, solist: SEBASTIAN BOHREN – vioară – la Filarmonica Banatul, de la ora 19. Bilete găsiți AICI.
Spectacolul „Oameni. De vânzare” – la Teatrul German de Stat, de la ora 19.
Spectacolul “Seaside Stories” – la Sala 2 a Teatrului Național, de la ora 19. Bilete găsiți AICI.
BOARDGAMES MANIA VI – la Casa Tineretului, de la ora 19.
Narațiuni sonore, în perioada 26 mai-10 iunie, pe malul Begăi.
- Miriam Kolev: Sunetul abandonului, pe Ponton canotaj (lângă Porto Arte), de la ora 19.
- Felix Blume: Son Seul / Wildtrack, la Baza Constructorul (pe terenul de fotbal), de la 21:30.
- Abby Lee Tee & Andreea Săsăran: Syntopia, la Baza Constructorul (pe terenul de fotbal), de la 21:30.
- Ivo Bystrican: Peisaje invizibile, la Baza Constructorul (pe terenul de fotbal), de la 21:30.
Draft #20 | Cătălina Joița | Emotional States – la Bastion Colț, de la ora 19.
Concert RockAbil – la Porto Arte, de la ora 20.
Manufactura presents: After Party @EMBARGO Fest – la Muzeul Satului Bănățean, de la ora 23.
Nexperimental w/Instrumental Acid Techno Session – în Hamei, de la ora 23.
Expoziții permanente la Memorialul Revoluției
Program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere!). Bilete se pot achiziționa la intrare, prețurile fiind: 20 lei adulți, studenți și pensionari -cetățeni români: 10 lei, copii: 5 lei, taxă de fotografiere: 20 lei, taxă de filmare: 100 lei, taxă ghidaj (1-10 pers): 50 lei, taxă ghidaj peste 11 pers: 7 lei/pers, taxă consultanță de specialitate: 100 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane: foto gratuit.
- „Revoluția de la Timișoara, din 15-22 decembrie 1989”
- „Revoluția în alte orașe-martir”
- „Revoluție în București”
- „Timișoara anului 1990”
- „Justiție și Adevăr = Manipulare”
- „Cronologia Războiului Rece”
- „Și…cum era în comunism? ”
- „Propaganda comunistă și cultul personalității”
- „Granița și deportatrea”
- „Rezistența anticomunistă și Timișoara 1956”
- „Miniaturile Monumentelor dedicate Eroilor Revoluției din Timișoara”
- „Revoluția Română prin ochii copiilor”
- „Portrete de Eroi”- pasteluri realizate de Silvia Radu
- ” ’89 din uşă” realizată de Suzana Fântânariu
- Instalația „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”
- Expoziții temporare: Război în Ucraina și „Spre calea oarbă: comunism și dictatură în Albania (1944-1991)” – până în 28 iunie
Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”
- Expoziție temporară „Ziua Copilului”, American Corner.
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș
- Eveniment de tip flash-mob, Iulius Mall Timișoara, ora 20:00.
Muzeul Național al Banatului
- Expoziția permanentă „Ștefan Popa Popa’s”, Bastion Maria Theresia;
- Expoziția permanentă „Istoria militară a Banatului”, Bastion Maria Theresia, parter;
- Expoziția temporară „PRINȚ ȘI SULTAN. Decenii de război și fronturi fluctuante la hotarele sublimei porți”, Bastion Maria Theresia, mansarda B1;
- Expoziția temporară „Ciprian Porumbescu 170. O viață, o epocă, un ideal”, Bastion Maria Theresia;
- Expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele”, Bastion Maria Theresia, mansarda B2;
- Expoziție „Dans Nomad RETROSPECTIV”, Bastion Maria Theresia, etaj I, hol;
- Expoziție temporară „Epoca Frumoasă” – ilustrații realizate de copii, Bastion Maria Theresia, hol, etaj I.
Muzeul Național de Artă Timișoara
- MNArT Open View: „Încălzirea globală-problemă rezolvată” de Megan Dominescu;
- Expoziția temporară „Timișoara – portretul unui oraș”;
- Expoziție „Apogeul Artei Preistorice Europene Cultura Cucuteni”;
- Bienala Art Encounters , ediția a V-a;
- Expoziția temporară „Pictori germani din Banat”, Galeria L;
- Expoziția permanentă „Artă Bănățeană și Artă Modernă Românească”;
- Expoziția permanentă „Artă Europeană” – Fondul Ormos Zsigmond;
- Expoziția permanentă colecția „Corneliu Baba”;
- Expoziția permanentă ”Laborator restaurare-conservare”.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara
- Expoziția etnografică permanentă – ceramică, țesături, port, podoabe – Sala de expoziție permanentă;
- Expoziție „Paștele în Banat – Oul Pascal”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!