Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se framanta un aluat moale care se intinde pe un prosop curat, presarat cu o lingura de faina. Se pune coca pe un prosop si se acopera cu legume fierte bine, scurse, racite si calite in unt. Legumele se amesteca cu parmezan ras sau cascaval dupa ce au fost calite in unt. Se face prosopul sul, apucand de cele doua capete, se asaza sulul intr-o cratita pusa in alta cratita cu apa calda si se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se scoate din cratita, se pune pe o farfurie si se scoate prosopul.
Budinca de cartofi
Se folosesc: 500 g piure de cartofi, 2 oua, 4 linguri de faina, sare, 1 lingurita de chimen pisat, 1 lingura de unt, o farfurie de legume fierte, 100 g cascaval, 1 cana smantana.
Citiți principiile noastre de moderare aici!