Într-una dintre cele mai pitoreşti zone turistice ale judeţului Timiş la 1,5 km în amonte de Fabrica de sticlă din Tomeşti, străbătând un sector de chei ale râului Bega , se organizează neîntrerupt din 1973, festivalul jocului şi cântecului bănăţean. Pe lângă scena în aer liber de aici care va găzdui începând cu ora 10, sutele de artişti care şi-au anunţat participarea în acest an, la tradiţionalul eveniment, aici vizitatorii mai pot găsi un motel, un camping, un restaurant cu terasă şi un bazin de înot în aer liber.
Becicherecu Mic va fi reprezentat la „Nedeia Românilor de Pretutindeni” de Cavaleria Tradiţiilor şi de Ansamblul Şcolii clasele I-VIII din localitate. Artiştii din Becicherec vor susţine un spectacol de dansuri româneşti(coordonator Cristian Chira), sârbeşti (coordonator Anca Ezaru) şi germane(coordonatori Karin Lauer şi Chiser Sfetlana). Alături de ei la acest eveniment şi-au mai anunţat participarea Ansamblul ”Banatul”, din Timişoara şi ”Perla Banatului” din Lugoj, precum şi cele din localităţile Ghiroda, Giroc, Pietroasa, Boldur, Belinţ, Recaş, Becicherecu Mic, Topolovăţu Mare, Moşniţa Nouă, Şanoviţa, Dudeştii Noi, Voiteg, Moraviţa, Jamu Mare şi Foeni.
Din judeţul Arad sunt aşteptate ansamblurile din Vinga, Căpâlnaşi, Macea, Alioş şi Buteni, din Caraş Severin cele de la Sacu şi Oraviţa, din Hunedoara cel de la Leşi, iar din Cluj trebuie să sosească ansamblul ”Codrişorul”.
La acelaşi eveniment vor lua parte ansambluri din Ungaria şi Serbia. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Timiş, Centrul pentru Cultură şi Artă al judeţului Timiş, Consiliul Local, Primăria şi Căminul Cultural din Tomeşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!