S-a pornit de la suma de 10 lei și, după câteva minute bune, pomul a fost adjudecat pentru suma de 1.120 lei. Cel care a avut onoarea să adjudece mult râvnitul pom de Kerwei a fost Flavius Surdea, un tânăr din localitate.
După ”dansul pomului”, pe ritmurile fanfarei recășene s-a dat drumul la joc în care, cu multă pasiune și emoție, cei mai ”înverșunați” dansatori au fost, nici nu se putea altfel!, … localnicii stabiliți în „neue heimat” (noua patrie)- Germania, dar care trăiesc cu sufletul la Becicherecu Mic.
”Pentru mine participarea la această sărbătoare înseamnă foarte mult. Am venit la acest eveniment cu inima, cu sufletul.
Voi povesti celor rămași în Germania cum a fost această zi. Din păcate, cu tristețe trebuie să constat că biserica noastră se degradează. Probabil va fi renovată și poate și noi, cei circa 400 de șvabi originari din comună și care locuim în zona Forcheim, vom sprijini aceste reparații” a spus Niki Schmidt.
”Am ținut mult să particip la acest eveniment. Mi-am adus chiar și costumul tradițional și sticla pentru vin. Este o zi specială dar trebuie să mărturisesc că au fost anumite aspecte care nu mi-au plăcut.
În primul rând organizarea evenimentului nu a fost una pe măsura sărbătorii. Am participat la licitația pomului de rozmarin dorind să câștig pentru că ar fi fost o mare cinste și onoare pentru mine dar și pentru toți cei care suntem stabiliți acum în Germania. Nu a fost firesc ca licitația să aibă parte de facilitatea potrivit căreia dacă unul din concurenți face parte din ansamblul folcloric achită doar 10% din valoarea cu care a adjudecat pomul. În aceste condiții, eu sau oricine altcineva, puteam licita sume astronomice fiind în evident dezavantaj cu cel care oricum ar fi plătit un preț mult, mult mai mic” a precizat Edy Krișan.
Corina Eva
Citiți principiile noastre de moderare aici!