Au făcut-o în Bulgaria unde i-au uimit pe toţi cu mămăliguţa cu brânză şi smântână, cu clătite, i-au făcut pe meseni să se lingă pe degete după o fasole cu ciolan, şi i-au surprins cu nişte ouă umplute, decorate şi pregătite ca pentru o masă de sărbătoare. Una dintre zilele de concurs ale Festivalului Internaţional de Folclor din Bulgaria, le-a supus pe reprezentantele Belinţului, ca şi pe ceilalţi reprezentanţi ai tuturor tărilor participante, la pregătirea unei mese cu preparate tradiţionale. Singurele „ingrediente” pe care au avut voie să le aducă de acasă, au fost colacii împletiţi şi ţuica tradiţională de prune. Cele 100 de persoane care au gustat din mâncărurile gospodinelor din Belinţ, le-au recunoscut priceperea.
De pe scena la cratita
Componentele Ansamblului Hora Belinţului, au demonstrat că aşa cum ştiu să facă cinste jocului şi portului popular, ştiu să şi gătească mâncărurile tradiţionale româneşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!