Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii. Dovleceii se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, see scot in sita si se lasa sa se scurga. Se pun si cartofii sa fiarba in apa cu sare si dupa ce s-au fiert, se amesteca cu untul, laptele si oul. Se toaca vinetele coapte, se adauga ceapa calita in prealabil, piureul de rosii si dovleceii si se lasa sa scada cateva minute la foc mic. Se condimenteaza cu sare, cimbru si piper, dupa preferinta. Se tapeteaza tava cu unt si pesmet si se toarna un strat de piure, un rand de cascaval ras, un strat gros de vinete cu rosii, un strat de piure, unul de cascaval si ultimul strat de piure. Se intinde uniform compozitia, se presara cascaval pe deasupra si se baga in cuptorul cald.
Musaca de vinete si cartofi
Se folosesc: 4 vinete, 2 dovlecei, 1 kg cartofi, 100 gr unt, 100 ml lapte, 500 gr rosii, 4 cepe, sare, piper, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 oua, 100 gr pesmet, cimbru, 200 gr cascaval ras
Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga.
Citiți principiile noastre de moderare aici!