Astfel, pe listele persoanelor care vor beneficia de ajutor de la UE, atât din Belinţ cât şi din cele trei localităţi arondate, Chizătău, Babşa şi Gruni, se află 73 de persoane cu handicap grav şi accentuat, 35 şomeri, 355 de pensionari, a căror venit lunar se situează sub 400 lei, şi 12 dosare beneficiare ale Legii 416 din 2001, în baza dispoziţiei de primar.
Cantitatea de produse distribuită categoriilor sociale anterior menţionate diferă de la o categorie la alta. Un pensionar cu un venit lunar sub 400 de lei va primi 14 kg de făină şi 9 pachete de paste făinoase, 7kg mălai, 14 pachete de biscuiţi, 1 kg zahăr şi 2 pungi lapte praf. Aproximativ aceleaşi cantităţi vor reveni şi unei persoane cu handicap, excepţie făcând biscuţiţii care vor fi cu un pachet mai puţin, a zahărului, unde se vor distribui 2 kg şi a laptelui praf, pentru aceste persoane raţia fiind de 3 pungi. Şomerii în plată, vor primi fiecare 15 kg făină şi 8 pachete paste făinoase, 7kg mălai, 14 pachete de biscuiţi, 1 kg zahăr şi 2 pungi lapte praf, în timp ce cele 12 persoane beneficiare ale Legii 416 din 2001 vor primi fiecare cate 14 kg de făină şi 10 pachete de paste făinoase, 7kg mălai, 13 pachete de biscuiţi, 1 kg zahăr şi 2 pungi lapte praf.
Până în acest moment aceste produse au fost alocate către Primăria Belinţ, parţial, ele urmând a fi distribuite simultan tuturor categoriilor de beneficiari.
În conformitate cu regulamentele europene, României i s-a alocat, pentru implementarea Planului anual 2010 privind furnizarea de produse alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitară către persoanele cele mai defavorizate, pachetul financiar din Fondul European de Garantare Agricolă. Pachetul se concretizează în zahăr, făină, paste făinoase, lapte praf, biscuiţi, mălai. Actul normativ care reglementează aplicarea Planului în România este H.G. nr. 600/2009.
Citiți principiile noastre de moderare aici!