Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si ii asezam in tava. Jumarile se taie foarte marunt sau se dau prin masina de tocat si se presara peste cartofi. Batem ouale spuma, adaugam mustarul si chefirul, apoi usturoiul pisat, Vegeta, piperul zdrobit si nucsoara. Taiem ceapa foarte marunt si o punem in sosul cu care stropim deasupra cartofilor. Punem in cuptorul incins, preincalzit, apoi prajim la foc mediu pana se prajeste si se face o crusta aurie.
Carofi cu jumari
Se folosesc: 1 kg de cartofi fierti in coaja, 200 g jumari, 2 dl chefir, 2 oua, 1 ceapa mare rosie, 1 lingura de mustar, 1 lingura Vegeta, 2 catei de usturoi, 1 varf de cutit de floare de nucsoara macinata, 1 varf de cutit de piper negru spart, putina sare, in tava 1 lingura deulei si 2 linguri de pesmet.
Citiți principiile noastre de moderare aici!