“Am făcut toate demersurile legale care se impun într-o astfel de situaţie. Deşi personal consider că manifestările stradale de orice fel, au un impact scăzut asupra organelor decizionale competente, mai ales în această perioadă, am sfătuit oamenii că este mai bine să ne abţinem de la astfel de acţiuni de prostest. Desigur dacă situaţia o impune, probabil că vom ajunge şi acolo, pentru că o astfel de decizie reprezintă o încălcare flagrantă a autonomiei locale şi nu numai. Spitalul a fost ridicat din contribuţiile localnicilor” ne-a declarat primarul Alger Ilaş.
Memorii au fost înaintate în aceste zile către toţi factorii de decizie implicaţi Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Ministerulului Sănătăţii şi al Familiei, Camerei Deputaţilor şi parlamentarilor din comisiile de sănătate. Argumentele solide prezentate de autorităţile locale pentru menţinerea spitalului, sunt însoţite de liste de semnături ale cetăţenilor localităţii Buziaş dar şi ai localităţilor din jur care beneficiază de serviciile acestui spital.
De menţionat este faptul că de serviciile medicale oferite de spital beneficiază în mod special o categorie de cetăţeni , vârstnici , cu posibilităţi materiale reduse ,care nu au posibilitatea de a se deplasa la spitalele din Timişoara, dar şi cetăţenii care au nevoie de intervenţie urgentă pentru afecţiuni de importanta mai redusă şi intervenţia realizată prin serviciul de urgenţă şi paturile din cadrul Spitalului Buziaş degrevează activitatea din spitalele din Timişoara .
Cele două soluţii gândite în prezent şi prezentate de autorităţile locale, în cadrul acestor memorii, pentru construcţia căminelor de bătrâni, constau fie în transmiterea unor clădiri care în prezent nu sunt folosite şi se degradează ( din fosta unitate militară ) de la Ministerul Justiţiei – Administraţia naţională a Penitenciarelor către autoritatea locală sau în exploatarea terenului din spatele actualului spital din localitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!