Papricaşul este o mâncare tradiţională românească, care poate fi preparată din carne de porc, pui, vită sau berbec. Unele reţete adaugă la ingrediente carnea de iepure, mistreţ sau căprioară. Deşi ingredientele necesare acestui preparat sunt puţine, savoarea şi gustul produsului final, revin fiecărui bucătar. După succesul înregistrat anul trecut, când competiţia a adunat la ceaune, 11 echipe , organizatorii Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, Societatea Tratament Balnear Buziaş, Primăria Buziaş, CCIA Timişoara, Casa de Cultură Buziaş, Casa de Cultură şi Artă a judeţului Timiş, Sc Phoenix SA şi Primăria Sacoşu Turcesc au decis să continue tradiţia.
Papilele gustative se vor putea delecta cu reţete de papricaş autentic iar mai apoi vor simţi savoarea unui pahar din licoarea lui Bachus.
Festivalul Papricasului in linie dreapta
Nici o săptămână nu a mai rămas până la cea de-a doua ediţie a Festivalului Papricaşului şi al Vinului. Pe 3 octombrie între orele 10 şi 18, parcul staţiunii Buziaş va găzdui cea mai mare competiţie culinară dedicată în exclusivitate papricaşului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!