Vor fi premiate și locurile doi și trei cu premii de 59.500 de lei, respectiv 41.650 de lei. La data limită, vineri, 15 mai, au fost înregistrate la secretariatul concursului 30 de proiecte. Nouă au fost predate personal, celelalte au fost trimise prin curier. Un dosar a fost respins pentru că lipsea dovada că a fost trimis până la data și ora prevăzute în calendarul concursului și pentru că lipseau datele de contact și dovada constituirii garanției de participare. Un alt dosar a fost retras din concurs la cererea participanților.
Astfel, președintele Comisiei Tehnice a primit 28 de proiecte de pe care au fost șterse datele de identificare ale concurentului. În următoarele trei zile, proiectele se vor afla în faza de analiză preliminară, urmând ca jurizarea să se desfășoare în perioada 21-24 mai. Câștigătorul va fi anunțat pe 25 mai, iar cei nemulțumiți de rezultat pot depune contestații până pe 4 iunie.
În juriu sunt arh. Ana-Maria Zahariade, arh. Marius Miclăuș, arh. Constantin Gorcea, arh. Liviu Zăgan, arh. Ștefan Ghenciulescu, Sorina Jecza, manager cultural, și viceprimarul Dan Diaconu.
„E un număr într-adevăr foarte mare de proiecte. Ne așteptam, într-un fel, de la momentul vizitei la obiectiv, dar ne era imposibil să prevedem cum va afecta situația de criză munca de proiectare. MultipleXity este cel mai vizibil și probabil cel mai complex proiect de infrastructură pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Proiectarea unui astfel de obiectiv poate fi un atu pentru cartea de vizită a oricărui arhitect. De acum ne așteaptă un weekend foarte intens, cel următor, pentru evaluarea celor 28 de proiecte, împreună cu experții desemnați în comisie”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
MultipleXity va fi construit în spațiul fostelor ateliere ale RATT, pe Bd Take Ionescu.
„Rolul MultipleXity este să faciliteze şi încurajeze prin experiment iniţiative şi proiecte aflate la graniţa dintre tehnologie şi artă (…) Reabilitarea prin această investiție a patrimoniul industrial al oraşului şi introducerea lui în circuitul cultural și social reprezintă o premieră pentru investițiile publice dinTimișoara și poate genera un precedent benefic pentru alte zone industriale dezafectate ale orașului (…) Se urmărește prin prezenta temă obținerea unei soluţii complexe de «refuncţionalizare prin adaptare» (adaptive re-use)”, scrie în anunțul de concurs de pe site-ul OAR.
Articole pe aceeași temă:
Peste 600.000 de euro costă proiectul pentru MultipleXity, cea mai importantă moștenire a TM2021
MultipleXity nu va fi un mall cultural. OAR pregătește concursul de soluții până în 2020
Casa de cultură primește AUR pentru 2021. Va administra MultipleXity și centrele culturale ale PMT
Trimite articolul
XCe noua tzeapa pentru timisoreni !
Va castiga cineva din mafia arhitectilor. Aia care au populat orasul cu “sculpturile” artistice aberante. Cu complicitatea primarului, bineinteles…
Cind o sa fie finalizat proiectul?
Cum am cistigat titlul de capitala culturala daca nici macar acum nu se stie ce o sa facem pe take ionescu?
-
Asta mi-a venit si mie prima oara in cap..coroana cu care au castigat nu exista nici acum, dar ei au prezentat proiectul in urma cu ceva ani?! Le-a placut mult amplasamentul cred, dlor din comisie..nu a mai fost nevoie de proiect
Fara a fi “hater”, pot sa.pun pariu de pe acum ca vor fi niste inepti care intr-o luna vor fi nefunctionale! Vezi Parcul Copiilor, patinoarul transformat in pista de karting, circuitul de canoe, terenurile de.minigolf. Plus toate urateniile “artistice” care au impanzit zona centrala. Ma intreaba copilul ce e tomberonul ala cu picioare, supermenul si toate celelalte porcarii…. si nu stiu ce sa ii raspund